Kako nas prodavci varaju pred praznike

U želji da zarade što više, uvoznici, trgovci i proizvođači koriste razne trikove da bi obmanuli potrošače. Prevare su češće pred praznike, kada trgovci na sve načine pokušavaju da zarade što više, a s obzirom na to da je počeo period slava, budite posebno oprezni.

Region 19.10.2015 | 12:20
Kako nas prodavci varaju pred praznike

Tako nam trgovci pakuju delikatese u teške i masne papire, menjaju rok upotrebe na već uveliko bajatim proizvodima, natapaju vodom meso ili pakuju zaleđene riblje filete sa velikim količinama leda. Potrošačkoj muci nikad kraja, jer većinu proizvoda mere na vagama sa magnetima, uvaljuju nam sokove bez voća, stavljaju oznake „posno“ da bi na deklaraciji pisalo da proizvod sadrži tragove mleka i jaja...

Meso mere na masnom papiru umesto na tankom celofanu

Obratite pažnju i na sve češću praksu da vam isečene delikatese mere na masnom i teškom papiru koji teži više od 10 grama, pa vam pri svakoj kupovini zakinu dobar deo gramaže i zakinu vas ne samo na količini, već i po novčaniku. Takvi proizvodi moraju da se mere na tankom celofanu kako se ne bi uticalo na težinu proizvoda.

Na pijacama i u mesarama često podvaljuju pršute, pečenice i salame natopljene vodom kako bi se dobilo na težini.

To prodavci rade često pred praznike, i zato potrošači treba da budu oprezni.

Posebno treba obratiti pažnju na meso – trgovci koriste razne trikove da bi pokazali prividnu svežinu, tako da pribegavaju zamrzavanju i odmrzavanju mesa. Često dodatno sole dotrajalo meso i tako ga prodaju kao roštiljsko, piše Alo!.

Potrošači retko čitaju deklaracije na proizvodima koje konzumiraju, pa tako misle da piju sok od od 100 odsto voća i jedu navodno posni čips.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ПРЕВАРЕНИ ПОТРОШАЧ

19.10.2015 11:11

Лопови!

ODGOVORITE
Name

zito

19.10.2015 11:29

Nema zaposlenih kontrolora , njihove plate " jede " vrh !

ODGOVORITE