Vanredne mjere odbrane od poplava

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo proglasio je danas stanje pripravnosti i preduzimanje vanrednih mjera zaštite od poplava na području opštine zbog izlivanja rijeke Une iz korita.

Republika Srpska 15.10.2015 | 15:00
Vanredne mjere odbrane od poplava

Vanredne mjere odbrane od poplava uvedene su zbog povećane opasnosti od poplava, kako za stambene, tako i za privredne objekte.

Vodostaj Une kod Kostajnice u 12.00 časova iznosio je 375 centimetara i u posljednja 24 časa porastao je za 193 centimetra.

Od 8.00 časova jutros vodostaj je veći za 16 centimetara.

Odlukom o stanju pripravnosti i preduzimanje vanrednih mjera zaštite od poplava naređuje se stanje pripavnosti jedinicama Civilne zaštite, javnim ustanova i preduzećima, te privrednim društvima i drugim pravnim licima.

Načelnik opštine rekao je jutros da se nakon prestanka kiše noćas poslije ponoći rječica Tavija vratila u korito, iako je prethodno ozbiljno zaprijetila da se izlije i poplavi dio domaćinstava u Ustaničkoj ulici.

"Ono što sada više prijeti je vodostaj rijeke Une koji raste iz sata u sat i postoji bojazan da bi se ona mogla izliti u Ulicu Ranka Šipke", rekao je Bundalo.

Bundalo je pozvao građane koji imaju domaćinstva u potencijalno ugroženim područjima da i sami izvrše neophodne pripreme na zaštiti imovine i stoke.

Komentari / 0

Ostavite komentar