Sirija: Vašington naoružava novu grupu

Nekoliko vojnih organizacija u Siriji oformilo je koaliciju pod imenom Sirijske demokratske snage koju će finansirati i podržavati zvanični Vašington.

Svijet 12.10.2015 | 08:00
Sirija: Vašington naoružava novu grupu

Kako prenose lokalni mediji, vojska SDS će imati oko 30.000 pripadnika, uključujući Arape, Kurde i Hrišćane, a vojnom opremom će ih snabdevati SAD.

Prema, za sada, nepotvrđenim informacijama, američka vojska je protekle noći iz vazduha izbacila 110 paleta sa oružjem i municijom.

“Zbog političkih i vojnih okolnosti i delikatne faze u kojoj se nalazi naša zemlja, neophodno je uspostaviti jedinstvenu nacionalnu vojnu snagu svih Sirijaca koju će činiti Kurdi, Arapi, Asirci i svi ostali koji žive na geografskim lokacijama Sirije. Sirijska demokratska snaga želi da uspostavi nezavinsku Siriju. Sirijsku demokratsku snagu će činiti Sirijska arapska koalicija, koju čine Džajš Al Tuvar, Burkal Al Furat, snage Al Sanadida i brigatne jedinice Al Džazire, Vojni savet Asiraca, Narodne zaštitne jedinice i Ženske zaštitne jedinice“, navodi se u saopštenju.

Iz Pentagona je nedavno saopšteno da se obustavlja obuku pobunjeničkih snaga u Siriji, ali zvanični Vašington i dalje ostaje veoma prisutan u političkom i vojnom životu ratom razorene države.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

američka posla

12.10.2015 07:02

Nek' se dolar vrti.

ODGOVORITE
Name

šalaba

12.10.2015 09:53

Izgovor da se Isilu doturi oružje i municija koje su Rusi uništili. Američki ljigavci.

ODGOVORITE
Name

DULE NS

13.10.2015 10:29

KOPIJA KAO U BOSNI STA RECI. SVI ZNAMO KAKO JE NASTALA *ID*KAKO JE NASTALA ALKAIDA STA JE BILO U KIJEVU. SMIRICE SE ONI JEDNOG DANA KAD TATI PUKNE FILM.

ODGOVORITE