Rusi u Siriji ubili dva komandanta ID

Ruska borbena avijacija uništila je štab formacije „Liva el Hak" u Siriji, a u napadu su poginula dvojica visokih poljskih komandanata Islamske države, kao i oko 200 boraca te terorističke organizacije, saopštio je zamjenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Igor Makušev.

Svijet 09.10.2015 | 17:20
Rusi u Siriji ubili dva komandanta ID

„Direktnim udarom visokopreciznih bombi ’kab 500-S’ uništen je štab formacije ’Liva el Hak’. Prema podacima radio-presretanja, likvidirana su dvojica visokih poljskih komandanata Islamske države i oko dvije stotine boraca", rekao je Makušev.

Na sajtu Ministarstva odbrane Rusije saopšteno je da su borci ubijeni u provinciji Raka, koju kontrolišu isljučivo teroristi Islamske države.

Avioni ruske vojske su danas izvršili 67 poletanja tokom kojih je uništeno 60 objekata terorističke organizacije Islamska država, izjavio je zamjenik načelnika Generalštaba ruske vojske Igor Makušev.

„Za protekla 24 časa je sa baze ’Hmejmim‘ izvršeno 67 poletanja, a avioni Su-34M i Su-25CM uništili su 60 terorističkih objekata", precizirao je on.

Prema njegovim riječima, u napadu ruskih aviona na sjedište terorističke grupacije „Lia el Hak" ubijena su dva komandanta i oko 200 militanata.

On je dodao da je ruska avijacija ukupno uništila 17 terorističkih kampova, fabriku za remont oklopnih vozila, šest skladišta municije i goriva, 17 oklopnih vozila, dva protivavionska raketna sistema, šest kontrolnih centara, i 16 uporišta sa vojnom tehnikom.

Rusija je operaciju borbe protiv terorističke organizacije Islamska država započela 30. septembra. Rusija se za tu operaciju odlučila nakon molbe sirijskog predsjednika Bašara el Asada. Avijacija koja se koristi prilikom bombardovanja terorističkih položaja sastavljena je od jurišnih aviona Su-25, bombardera Su-24M, Su-34, a u pratnji bombardera su i lovci Su-30CM.

Pogledajte video:

NN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

spartak

09.10.2015 15:50

Alal vjera momci...Pravda stize zlikovce..Hvala za to..

ODGOVORITE
Name

Md

10.10.2015 07:54

Slabo ce biti i od ovog treba uzeti bakteriolosko ili nuklearno oruzje i potusiti bagru

ODGOVORITE