Nadbiskup Alepa: Putin štiti sve hrišćane

Nadbiskup Alepa, monsinjor Žan-Kleman Žanbar pozdravio je rusku vojnu intervenciju u Siriji, ocenivši da "uliva nadu hrišćanima" u toj zemlji.

Svijet 09.10.2015 | 08:18
Nadbiskup Alepa: Putin štiti sve hrišćane

Žanbar je u izjavi švajcarskom radiju RSR rekao da ruski predsednik Vladimir Putin "predstavlja hrišćane u Siriji i da štiti njihove interese" dodajući da Putin "ipak nije naivan" i da zna da štiti i interese svoje zemlje u regionu.

Prema njegovim rečima, ruska intervencija uliva nadu jer je Rusija "počela da rešava problem" i da "izvlači Siriju iz nemoguće situacije". Žanbar je rekao da zna da je režim sirijskog predsednika Bašara el Asada počinio zverstva, ali da ne razume "ekstremni stav" Francuske koja smatra da sa Asadom ne može da se pregovora o miru.

Rusija je 30. septembra započela vojnu operaciju u Siriji gde gađa položaje Islamske države koja je zauzela velike delove teritorije te zemlje. Francuski predsednik Fransoa Oland je u nekoliko navrata rekao da Asad treba da ode s vlasti i da ne može s njim da se pregovara o miru u Siriji.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tacno

09.10.2015 10:31

Covjek je tacno u pravu.!

ODGOVORITE
Name

spartak

09.10.2015 13:14

Nego kako..nego u pravu..

ODGOVORITE
Name

Mikac

09.10.2015 18:47

Na licu mu se vidi da je zlotvor

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

10.10.2015 14:35

Putin brani sve dobre ljude. Dosta sam komentarisao na ju tjubu sa pravoslavnim Rusima oko toga.Nisam moga znao koje su vjeroispovjesti ali bih volio da čujem i drugu stranu. Nadam se da ću moći. Bukvalno nijedan ne razdvaja Rusku naciju po vjeri i svi osuđuju terorizam. Sa druge strane nikako nisam mogao vjerovati koliko ameri mrze Jevreje. To je neopisivo.

ODGOVORITE