Rusija i SAD zajedno protiv ID u Siriji?

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da sa Pentagonom pregovara o mogućnosti koordinacije vazdušnih napada na položaje ID u Siriji.

Svijet 07.10.2015 | 09:48
Rusija i SAD zajedno protiv ID u Siriji?

Portparol Ministarstva odrane Igor Konašenkov je rekao da su razgovori počeli zvaničnim odgovorom Moskve Vašingtonu.

“Duboko smo razmislili o američkom predlogu o koordinaciji akcija. Generalno, ti predlozi bi mogli da budu prihvaćeni i implementirani“, rekao je Konašenkov.

Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov je rekao da je Generalštab Vojske Rusije “u principu“ saglasan sa predlogom koji su iznele američke kolege.

“Nažalost, predlog SAD ograničava našu kontrolu akcija samo na tehnički aspekt i to se odnosi na naše pilote tokom njihovih misija. Ministri odbrana Rusije i SAD su 1. oktobra razgovarali i tome, sledeća video konferencija je moguća u narednim danima“, naveo je Antonov.

Ipak, on je istakao i da bi bilo bolje kada bi “američke kolege došle do Rusije“.

“Sve probleme treba da rešimo oči u oči, u sedištu Ministarstva odbrane. Nadam se da će Pentagon tokom drugog razgovora ministara odbrane dati svoj komentar na naše predloge“, zaključio je Antonov.

Ovakav razvoj situacije u mnogome je drugačiji od očekivanog, s obzirom na nedavnu izjavu američkog predsednika Baraka Obame da SAD neće sarađivati sa Rusijom, sve dok ona nastavi da podržava režim Bašara el Asada.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

spartak

07.10.2015 09:16

Sa konjokradicama....ma jok sa njoma! Oni hoce da preuzmu plodove nase borbe proleterske....)))

ODGOVORITE
Name

Bosanac

07.10.2015 09:29

Nema tu nikakve saradnje. I ne treba da bude jer Ameri su I osnovali tu "islamsku drzavu" zajedno sa Israelom kao izgovor da razvale Siriju koja je trn u oku Izraelu i naftnom lobiju u Americi.Puna podrska Rusima I Siriji.

ODGOVORITE