Počelo obilježavanje "Dječije nedjelje"

Crveni krst Republike Srpske danas je počeo obilježavanje Dječije nedjelje pod sloganom "Srećna djeca - srećni ljudi".

Republika Srpska 05.10.2015 | 10:00
Počelo obilježavanje "Dječije nedjelje"

Ova manifestacija je prilika da se skrene pažnja na ulogu i odgovornost prema djeci ne samo porodice kao osnovne ćelije društva, nego i države, škole, zdravstvenih, socijalnih i drugih institucija.

Manifestacija, koja će trajati do 10. oktobra, raelizuje se u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvom porodice, omladine i sporta i Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

U Nedjelji djeteta Crveni krst Republike Srpske realizovaće niz aktivnosti s ciljem obezbjeđivanja jednakih mogućnosti za svu djecu. Aktivnosti će biti realizovane na nivou opštinskih organizacija Crvenog krsta.

"Crveni krst uvijek ističe svoju ulogu u razvijanju ličnosti mladih da odrastu humani i spremni da pomognu ljudima u nevolji. Edukujući mlade i razvijajući određene vještine iz oblasti unapređenja zdravlja, socijalnih aktivnosti i prijateljstva i saradnje sa drugima, umnogome utičemo na pravilan razvoj ličnosti najmlađih", ističe se u saopštenju Crvenog krsta Republike Srpske.

Crveni krst Republike Srpske obezbijedio je skromne donacije za devet regija u Srpskoj gdje se tokom Dječije nedjelje planiraju posjete ustanovama, udruženjima i višečlanim porodicama, a plakati i leci sa dječijim pravima biće podijeljeni u svim školama i ustanovama koje se bave djecom.

Komentari / 0

Ostavite komentar