"Utvrditi ima li prisluškivanja"

Odbor Narodne skupštine Republike Srpske za bezbjednost nastojaće da, na bazi činjenica, bude utvrđeno da li u Republici Srpskoj postoji nezakonito prisluškivanje, najavio je predsjednik Odbora Milanko Mihajilica.

Republika Srpska 04.10.2015 | 19:57
"Utvrditi ima li prisluškivanja"

"Vrlo brzo radićemo na tome da se utvrdi, da li u Republici Srpskoj ima nezakonitog prisluškivanja, ko ga obavlja i o tome ćemo obavijestiti parlament i građane Srpske", izjavio je Mihajilica na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je istakao da je nedopustvo da institucije Republike Srpske i BiH vrše bilo kakvo nezakonito prisluškivanje.

"Želimo da vidimo koja je uloga pojedinih agencija za obezbjeđenje u ovom poslu, da li postoje brojne tehničke zloupotrebe ljudi koji rade u tim institucijama da vrše prisluškivanje za potrebe političkih stranaka i vlasti", istakao je Mihajilica.

Peter Pilc, zastupnik Zelenih u austrijskom parlamentu, nedavno je objelodanio da je američka obavještajna agencija NSA, uz pomoć njemačkog BND-a i "Dojče Telekoma", u periodu od 2005. do 2008. godine prisluškivala telefonske razgovore iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Prisluškivani

04.10.2015 16:41

Naravno da sve prisluškuju. Šta bi banda drugo radila. Ne love oni stvarne neprijatelje RS nego samo svoje lične političke i druge protivnike. Džabe im sve uskoro će svi iza rešetaka. Urušio im se "sistem" Nemaju para...

ODGOVORITE
Name

PERO SITUACIJA

04.10.2015 18:18

E ako nas ti ne spasiš lopova, kriminalaca, vještica, prikaza, nakaza, unutrašnjih i vanjskih neprijatelja, nepodobnih drugačijemislenika, naivnih i lakovjernih, ne znamo šta ćemo. nego koliko mjesečno zarađuješ iz budžeta RS?

ODGOVORITE
Name

kgb

04.10.2015 19:18

Eto nema.....!

ODGOVORITE
Name

NSA

04.10.2015 21:18

Samo 256 brojeva tel iz BH na crnoj listi koje prati Americka obavestajna sluzba.Mirno spavajte i dobicete izvjestaj o svemu u zadnjih 25 god.

ODGOVORITE
Name

pop

05.10.2015 08:42

Drugar ti si na politickoj sceni vec deset godina i vise. Mlatis praznu slamu prozivas galamis skreces paznju na sebe. De bolan ziv bio uradi nesto konkretno sem laprndanja.

ODGOVORITE