Mađarska zatvara granicu sa Hrvatskom

Mađarska u nedelju zatvara granicu s Hrvatskom, a visoka ograda već je postavljena i sada se dodaje žilet žica.

Region 03.10.2015 | 09:30
Mađarska zatvara granicu sa Hrvatskom

Ograda visoka više od tri i po metra već je postavljena, a sada se u njenom podnožju duž cele kopnene granice između Hrvatske i Mađarske postavljaju i kolutovi, tzv. žilet žice.

Mađarski vojnici već dve nedelje užurbano rade na podizanju bedema između te dve države članice Evropske unije, a prema informacijama koje dolaze iz Mađarske, kompletan posao mogao bi biti završen do nedelje.

Kod graničnog prelaza Baranjsko Petrovo Selo-Beremend postavljaju se kolutovi, a slično je i uz granicu u Podravini, u opštini Gola i kod Botova.

Baranjsko Petrovo Selo kao službeni i Botovo, kao ilegalni prelaz, su preko kojih je tokom dve nedelje u Mađarsku ušla glavnina od gotovo 100.000 izbeglica koji su u Hrvatsku prethodno došli iz Srbije.

Žičana ograda tako je postavljena uz kanal Ždaličica kod Gole i Ždale, a u sredu je došla i do samog ilegalnog prelaza u Botovu kojim je dosad prošlo više od 50.000 izbeglica.

Mađarski vojnici za samo dva dana postavili su ogradu, čime su u slučaju odluke njihove vlade spremni zaustaviti ulazak izbeglica na svim ilegalnim prelazima u Prekodravlju.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, potpuno zatvaranje granice i završetak gradnje ograde planirani su za kraj ove sedmice, verovatno sutra, posle čega će izbeglice u Mađarsku moći samo preko graničnih prelaza.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zero

03.10.2015 07:47

Neka,nije nam tamo ni interesantno.A ako se kad kod njih zakuha imamo vec zicu i nema vamo,ko 60-tih godina.Prelazili su ko indijanci u Yu.

ODGOVORITE
Name

Geography

03.10.2015 15:44

Što ono reče Milanović madjari zatvaraju granicu prema barbarima

ODGOVORITE