ID razrađena u laboratorijama Zapada

Ruski predsednik je u UN vrlo jasno raskrinkao licemernu politiku Zapada prema Siriji, izjavio je stalni predstavnik Sirije pri UN Bašar Džafari.

Svijet 29.09.2015 | 10:40
ID razrađena u laboratorijama Zapada

Kako je rekao, ruski predsednik "ispravno shvata događaje na Bliskom istoku".

"Sve je vrlo pravilno analizirao, rastavio na slojeve ono što se dešava. On zna prave razloge za to", rekao je Džafari ruskoj agenciji TASS.

Prema izjavi sirijskog diplomate, ruski lider je prvi put rekao da je "Islamska država" (IS) proizvod Zapada "razrađena u laboratorijama zapadnih obaveštajnih struktura".

TASS podseća da je Putin na 70. zasedanju GS UN u njegovom govoru nazvao nelegitimnim svako postupanje zemalja mimo Povelje UN i pozvao na formiranje široke antiterorističke koalicije na osnovu međunarodnog prava i Povelje.

Putin je, takođe, predložio da Savet bezbednosti UN razmotri mogućnost usvajanja rezolucije o koordinaciji svih snaga koje se bore protiv IS.

Ruski predsednik je ukazao da se zbog "agresivnog vojnog mešanja" stvorio vakuum vlasti u nekoliko zemalja Bliskog istoka i severne Afrike i "doveo do formiranja zona anarhije, koje su odmah počeli da popunjavaju ekstremisti i teroristi".

"A sada redove radikala popunjavaju i članovi tzv. umerene sirijske opozicije koju podržava Zapad. Prvo ih naoružavaju, obučavaju, a oni potom pređu na stranu tzv. IS", rekao je Putin, dodajući da ni IS nije nikla niotkuda, već su je "od početka negovali kao oruđe protiv nepoželjnih sekularnih režima", prenosi TASS.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

DULE NS

29.09.2015 08:51

NE MOGU DA CUTIM I VODJE ALKAIDE I VODJE ISLAMISTA SU SKOLOVANI U SADu NEMOZE ME DEMANTOVATI NI SVETI PETAR A I NE SMEM VISE ************

ODGOVORITE
Name

nn

29.09.2015 09:22

Ne mogu, ne može,Al Kaide,ne smem !P.S. U pravu si .

Name

oci

29.09.2015 10:46

Sve je jasno i to svi znaju!