Igor Crnadak na zasjedanju GS UN-a

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovat će do 2. oktobra na 70. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u Njujorku.

Svijet 29.09.2015 | 08:24
Igor Crnadak na zasjedanju GS UN-a

Između ostalog, Crnadak će učestvovati na sastancima ministara spoljnih poslova zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), Centralnoevropske inicijative (CEI), Američko-jadranske povelje (A5) i Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), ministarskim sastancima Komiteta Organizacije za islamsku saradnju (OIC) za Bosnu i Hercegovinu, Grupe prijatelja Alijanse civilizacija (AoC), Grupe prijatelja medijacije, kao i na sastanku na visokom nivou pod nazivom "Mirovne operacije OSCE-a".

Takođe, učestvovaće na trilateralnom sastanku ministara spoljnih poslova BiH, Republike Srbije i Republike Turske i trilateralnom sastanku ministara spoljnih poslova BiH, Republike Hrvatske i Republike Turske.

Kao član delegacije BiH, koju će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, Crnadak će prisustvovati Samitu lidera o borbi protiv ISIL-a i nasilnog ekstremizma čiji će domaćin biti predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama.

Osim učešća na događajima multilateralnog karaktera programom Crnatka je predviđeno i održavanje brojnih bilateralnih sastanaka na marginama 70. zasjedanja Generalne skupštine UN-a, navljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Izvor: N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bosanac

29.09.2015 08:36

G.crndak pazi:Nnemoj da preneses nadleznosti sa RES-a na G.skupstinu UNA,inace ces biti odmah izdajnik za SNSD.Korektan kulturan i skolovan covjek svka cast.

ODGOVORITE
Name

Re

29.09.2015 09:39

Ajd ne loopaj slave ti pradedovske

Name

Asko

29.09.2015 09:23

Dokle stiže frljo majko mila!?

ODGOVORITE