Mitar Englezima: Sad ću da vam pokažem...!

...da sam miran momak! „Nisam prljav igrač, samo želim da moj tim pobedi“, uverava napadač Njukasla koji se vraća u tim za duel sa Čelsijem (18.30).

Fudbal 26.09.2015 | 18:00
Mitar Englezima: Sad ću da vam pokažem...!

Vraća se Aleksandar Mitrović u ekipu Njukasla. I to ni manje ni više nego protiv Čelsija. A pred duel sa aktuelnim prvakom Engleske reprezentativni špic Srbije ističe da ima dva motiva. Prvi, naravno, da bude od koristi svojoj ekipi i postigne gol i(li) asistira za mat Asmira Begovića. Drugi, jednako bitan, da ne dobije žuti karton.

Iz prostog razloga što je u dosadašnje četiri premijerligaške utakmice zaradio dva žuta i jedan crveni, protiv Arsenala, koji ga je i koštao pauze.

„Želim da pokažem svima da sam sposoban da kontrolišem emocije i obzudam agresivno ponašanje na terenu, kao i da mogu da ostanem miran u određenim situacijama. Nadam se da ću u narednih nekoliko sedmica svima pokazati da sam, zapravo, miran momak“, poručio je Aleksandar Mitrović za „San“ pred duel sa Plavcima na Sent Džejms parku (18.30).

Ostrvska javnost ga je prethodnih sedmica razvlačila po štampanim i elektronskim medijima, stvarajući sliku da je reč o lošem momku, apostrofirajući sve njegove kartone iz dosadašnje karijere (47 žutih i šest crvenih). Njega to, izgleda, ne uzmenirava previše.

„Ljudi koji su mi blisku znaju ko sam. Stvarno sam dobar, porodičan momak. Možda na terenu izgledam malo agresivnije, međutim, to je samo iz razloga što želim da moj tim pobedi u svakoj utakmici.Problem je bio u tome što sam ovde hteo sve odmah. To je emotivni problem. A i moja cena od 18.000.000 evra mi pomalo stvara pritisak“.

Mitrović je na kraju Englezima, poznatim po tome da su izmislili fer-plej, ali i da poslednjih godina preteruju u grubostima, stavio do znanja:
„Sport je prvalj ako želite da pobeđujete, ali ja nisam prljav igrač“.

Nekadašnji napadač Partizana i Anderlehta još čeka prvenac na novoj lokaciji. Prilika je večeras...
„Lepo je što nam se Mitar vraća u tim. Nedostajao nam je. On može da bude ključan igrač, baš ono što nam je potrebno“, hrabi 21-godišnjeg (pre deset dana slavio rođendan) Smederevca Stiv Meklaren, trener popularnih Svraka.

Komentari / 0

Ostavite komentar