Ove slavne ljepotice krile su strašnu tajnu

Na prvi pogled, život supermodela deluje kao da je iz snova. Ove lepotice uvek su savršeno sređene, posao im je da poziraju i za to su uvek dobro plaćene. Da nije sve tako bajno svedoče brojni skandali sa drogom u koje su slavne manekenke bile upletene.

Svijet 26.09.2015 | 08:20
Ove slavne ljepotice krile su strašnu tajnu

Ovim slavnim lepoticama svi su zavideli, a one su krile mračnu tajnu - da su zavisnice.

Ana Nikol Smit

 

Imala je turbulentnu i uspešnu karijeru kao manekenka, ali i kao glumica. Proslavila se seksi fotkama u Plejboju, udala se za milionera, njene slike krasilie su magazine, a filmske ponude su pljuštale.

Nažalost, njen život završio se tragično. Ana Nikol Smit preminula je 8. februara 2007. od predoziranja. Otkriveno je da je svakodnevno konzumirala velike količine lekova.

Dženis Dikinson

Samoproglašeni prvi supermodel na svetu sedamdesetih i osamdesetih dominirala je modnom industrijom. Kasnije je otkrila da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja, kao i da je na vrhuncu karijere bila zavisnik od droge i alkohola.

- Ceo dan sam radila, a noću sam bila u provodu. Na svakom snimanju bilo je alkohola, kao i mnogo kokaina - ispričala je ona.

Osim kokaina, Dženis je bila zavisna i od pilula za spavanje, a nedavno je otkrila da ju je Bil Kozbi drogirao i silovao 1982. godine.

Naomi Kempbel

 

Bila je jedna od najtraženijih manekenki kasnih osamdesetih i devedesetih. Ipak, osim zapanjujuće lepote i uspeha na modnoj pisti, poznata je i po problematičnom ponašanju.

Godine 1999. prijavila se na kliniku za odvikavanje od narkotika. Veruje se da je zavisnost od kokaina prouzrokovala i druge probleme sa zakonom, uključujući i fizički napad na ličnu asistentkinju.

Amber Valeta

 

Ova lepotica sarađivala je sa najpoznatijim modnim kućama, a danas je uspešna glumica. Jednom prilikom otkrila je da je prvi put probala marihuanu kada je imala samo deset godina. Sa 18, kada je njena karijera bila na vrhuncu, postala je zavisnica od kokaina i alkohola.

- Bavila sam se poslom gde su droga i alkohol bili široko prihvaćeni - kazala je ona.

Ipak, uspela je da se izvuče iz kandži zavisnosti u 25 godini.

Džija Karandži

O njoj je snimljen film "Džija" iz 1998, sa Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi. Džija je bila manekenka kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih, koja je krasila naslovnice prestižnih modnih magazina.

Uživala je veliki uspeh, i bila je redovan gost elitnih klubova, u kojima je počela da koristi kokain, a kasnije i heroin. Karijera je počela da joj propada kada se zarazila HIV-om. Preminula je 1986. godine.

Dženifer Himenez

Američka manekenka argentinskog porekla rano se odala porocima. Sa samo 12 godina počela je da pije, a u 18. je eksperimentisala sa narkoticima. Pojavila se u filmu "Blow" (2001) sa Džonijem depom. Godinama je pokušavala da izleči zavisnost, i zbog toga se ugojila.

U jednom periodu imala je preko 110 kilograma. Ipak, na kraju je uspela da dobije bitku sa narkoticima, ali i da se reši viška kilograma i povrati svoju figuru.

Kejt Mos

Lepa Britanka otkrivena je 1998. kada je imala 14 godina. Proslavila se ranih devedesetih i postala jedna od najuspešnijih i najplaćenijih manekenki ikada. Sve dok nisu objavljene njene fotografije na kojima šmrče kokain. Brojne modne kuće raskinule su ugovore sa njom, a Kejt je otišla na rehabilitaciju.

Ipak, nekih poroka nije uspela da se reči, pa je i dalje možete videti sa alkoholom i cigaretama.

Izvor: Blic

 

Komentari / 0

Ostavite komentar