Brisel traži hitno objašnjenje Zagreba za kršenje SSP

Brisel od Zagreba zatražio hitno objašnjenje odluke o zatvaranju graničnih prelaza sa Srbijom za kamionski saobraćaj.

Region 25.09.2015 | 13:26
Brisel traži hitno objašnjenje Zagreba za kršenje SSP

Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič izjavila je na konferenciji za novinare u Briselu da je to učinjeno u kontekstu istrage pravne službe Evropske komisije o mogućem kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju od Hrvatske, nakon što je premijer Srbije Aleksandar Vučić u pismu funkcionerima EU upozorio da je SSP prekršen.

"Naše prve procene kažu da postoje ozbiljni problemi u vezi sa usklađenošću odluke hrvatske vlade sa SSP”, izjavila je Kocijančič, prenosi Tanjug.

Ona je kazala da je visoka predstavica Federika Mogerini jutros ponovo razgovarala telefonom sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem i podsetila ga da je pre dva dana javno pozvala Srbiju i Hrvatsku da što pre reše nesuglasice kako bi se nesmetan protok robe nastavio.

Kocijančič je kazala da je ova tema na dnevnom redu razgovora koji će komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han danas voditi u Beogradu.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ROKI

25.09.2015 11:46

KAKO DATI OBAŠJNENJE MACA POJELA JEZIK

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

25.09.2015 12:03

Kakvo crno objasnjenje,ovo sve oni naredjuju nasim slugama!

ODGOVORITE
Name

ma

25.09.2015 12:04

Pametniji popusta - ko je na potezu ?? VUCKO ?

ODGOVORITE
Name

mihihi

25.09.2015 12:06

Slika sve govori!

ODGOVORITE
Name

xyxy

26.09.2015 12:03

DA SU TAKO ŠTA SRBI URADILI BILI BI SATANIZOVANI OD SVIH SVJETSKIH MEDIJA. TO SU URADILI HRVATI MILJENICI EVROPE I NIKOM NIŠTA. SVAKI OD NJIH JOŠ NOSI SLIKU ANTE PAVELIĆA I ZATO SE TAKO PONAŠAJU.

ODGOVORITE