Hrvatski ministar pozvao na strpljenje

Hrvatski ministar saobraćaja Siniša Hajdaš-Dončić pozvao je večeras prevoznike i privrednike da još malo budu strpljivi, jer je "nacionalni interes uvek jači od pojedinačnog".

Region 25.09.2015 | 07:48
Hrvatski ministar pozvao na strpljenje

Hrvatska aktivno sarađuje i pokušava da nađe rešenje, rekao je on za televiziju RTL.

"Znamo da nije dobro iz ekonomskih razloga, jer je veliki broj hrvatskih privrednika i prijevoznika oštećen, ali trenutno su to pojedinačni interesi koji ne mogu biti stavljeni u prvi plan u odnosu na nacionalni interes, a to je potpuna bezbednost i javni red i mir u Hrvatskoj", istakao je Hajdaš-Dončić.

"Ne bismo hteli da se ponove slike iz Srbije i Mađarske, gde su ti jadni ljudi prepušteni sami sebi i gde nisu organizovano prihvaćeni i dalje transportovani. Mislim da je Hrvatska jedna, ako ne i jedina zemlja koja je taj sistem učinila potpuno bezbednim za njih i gde im se pruža kompletna pomoć i gde se organizovano prevoze do Mađarske", naveo je hrvatski ministar.

On je podsetio da je "njihov cilj Nemačka, a ne Hrvatska i Mađarska".

"Svi moramo da budemo još malo strpljivi. Verujem da će se vrlo skoro naći rešenje da se robni promet i ekonomija dalje nastavi", dodao je hrvatski ministar.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sudija

25.09.2015 09:12

Svi vi zivite od tog pojedinacnog interesa kao i vasa sugava drzava.

ODGOVORITE