Đoković: Ponosan sam na Srbe i Srbiju

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je da je svakim danom sve više ponosan na srpski narod i Srbiju uprkos ratovima, teškoj ekonomskoj situaciji i poremećenom sistemu vrijednosti u posljednje tri decenije.

Srbija 24.09.2015 | 22:50
Đoković: Ponosan sam na Srbe i Srbiju

"Svakim danom sve više sam ponosan na svoj narod zbog načina na koji je Srbija reagovala prema aktuelnoj krizi sa izbeglcama. Srbija je možda jedina pokazala svoje gostoprimstvo i dostojanstveno se nosi sa ovim problemom", rekao je Đoković.

On je istakao da je srpski narod pokazao empatiju možda i zbog svega što je prošao u posljednjih 30 godina.

Na svečanoj akademiji svoje fondacije u Beogradu, Đoković je rekao da nikada u životu, iako se često bavi humanitarnim radom, nije bio tako dirnut kao prije nekoliko dana kada je u beogradskom hotelu "Bristol" posjetio izbjeglice iz Sirije.

"Ja možda i najbolje znam koliko znači podrška, jer sam je imao od moje porodice koja mi je omogućila da se bavim tenisom i ostvarim svoje snove. Upravo to jeste osnovni cilj fondacije, da pomogne u obrazovanju mladih i da oni ostvare svoje snove", poručio je Đoković.

Direktor Fondacije Novak Đoković, Novakova supruga Jelena, rekla je da je u razne projekte fondacije uključeno oko 30.000 djece u Srbiji.

Ona je naglasila da je posebno ponosna na pokretanje prvog besplatnog časopisa za studente u Srbiji, koji je promovisan večeras.

Specijalno predavanje studentima, ali i drugim gostima, održao je legendarni njemački teniser Boris Beker, trenutno, član tima Novaka Đokovića.

Među mnogobrojnim gostima bili su članovi Dejvis kup tima Srbije Viktor Trocki i Nenad Zimonjnić, selektor Bogdan Obradović, brojni uspješni srpski sportisti kao što su Milica Mandić, Vladimir Grbić, Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Dušan Borković, glumci, ugledni ljudi iz svijeta biznisa i mnogi drugi.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Srbin S

24.09.2015 21:10

I ja sam ponosan na tebe brate Novače. Neka ti dragi Bog podari svako dobro i sreću.

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

24.09.2015 21:36

A mozes li Nole da zamislis koliko su tek Srbija i srpski narod ponosni na tebe?

ODGOVORITE
Name

Hallo bre

24.09.2015 21:38

Idi igraj tenis, uživaj u Monaku i ne bavi se politikom. Ili možda hoćeš i azilantima da deliš sendviče... Venčanje u Milovoj krim državi, dokaz tvog srpstva.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

25.09.2015 00:30

Dugo nam živio ti i tvoja porodica i vječno bio na svetskom tronu

ODGOVORITE
Name

Srbin

25.09.2015 01:32

I ti si moj ponos

ODGOVORITE
Name

SRBIN

25.09.2015 06:20

BITI SRBIN JE ČAST, PONOS I SVJETSKA VELIČINA!

ODGOVORITE
Name

Bole

25.09.2015 09:31

SRBIJA!

ODGOVORITE