Adebajorova "desetka" je proklela Harija Kejna!

Otkad je poneo prestižan broj na dresu fenomenalni napadač Totenhema nije postigao nijedan gol!

Fudbal 26.09.2015 | 14:40
Adebajorova "desetka" je proklela Harija Kejna!

Želeo je da stane uz rame legendama kluba i pokaže navijačima koliko je privržen dresu Totenhema, ali je možda napravio i grešku zbog koje će se skupo kajati u budućnosti. Napadač Totenhema Hari Kejn od kada je uzeo desetku od Emanuela Adebajora nije postigao nijedan gol u dresu Pevaca.

Reprezentativac Engleske je na taj način želeo navijačima da pokaže koliko mu znači dres koji nosi, a sve to u jeku spekulacija o njegovom prelasku u Mančester junajted.
"Taj broj je klupska ikona. Kada pogledate koji su ga sve igrači nosili: Šeringem, Kin, Hodl, Ferdinand i Grivs. Dok sam rastao Kin i Šeringem su bili moji idoli, koji su nosili broj 10. Broj 18 je očigledno bio sjajan za mene, njega mi je Defo dao, ali kada sam saznao da je "desetka" dostupna - samo nju sam želeo. Ja volim ovaj klub. Nositi broj 10 za Totenhem je neverovatna stvar za mene. Nisam mogao da odolim", rekao je Kejn.

Mladi napadač je na Vajt Hart Lejn stigao sa 11 godina, a prošle sezone je konačno dočekao šansu da se dokaže na velikoj sceni i postigao 31 gol na ukupno 51 utakmici u svim takmičenjima. Ipak, poslednji gol za Pevce postigao je 24. maja ove godine protiv Evertona, ali mu je tada na leđima bio broj 18.

Ove sezone sa brojem 10 na leđima odigrao je sedam zvaničnih mečeva - bez postignutog gola. Jedina dva gola u ovoj sezoni postigao je u dresu nacionalnog tima, ali je i tada nosio broj 18 na leđima.
"Navijači su uzuđeni da vide da li ponovo mogu da ponovim onakvu sezonu i ja sam uzbuđen da vidim da li to mogu da učinim. Ja sam takođe bio navijač i znam šta sve to znači. Ako neko postigne 31 gol u sezoni, mnogi će reći da je to u redu, ali neka to ponovi opet. Imam puno samopouzdanje da će se to desiti, da ću biti još bolji. To je ono što veliki igrači rade", rekao je Kejn.

Komentari / 0

Ostavite komentar