EU usvojila plan, ali bez jedinstva

Evropski ministri unutrašnjih poslova usvojili su plan o raseljavanju 120.000 migranata unutar EU, nakon glasanja "velikom većinom" u Briselu, prenosi "Bi-Bi-Si".

Svijet 22.09.2015 | 18:20
EU usvojila plan, ali bez jedinstva

Prema dogovorenom planu, migranti će prema dogovorenim kvotama biti prebačeni iz Italije, Grčke i Mađarske u druge zemlje članice EU.

Protiv plana su glasale četiri članice EU - Mađarska, Slovačka, Rumunija i Češka, dok je Finska bila uzdržana. BBC ističe da je retkost da se pitanja koja se tiču suvereniteta država u EU donose većinom, bez jednoglasne odluke.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kvote

22.09.2015 16:40

Raspodeljivanje bi trebalo da se vrši u zemlje, članice EU! Srbija nije članica EU i ne treba da primi ni jednog imigranta! Dosta smo se mi naprimali izbeglica! Premijer treba da vodi računa da ne vodi poltronsku politiku! Ni jedna zemlja koja nije članica EU ne treba da primi ni jednog imigranta, a sve su to istovremeno i veoma siromašne zemlje!

ODGOVORITE
Name

svarog

22.09.2015 21:35

Odličan put da se jedna stvarna međunarodna snaga , pretvori u komadić papira . A slatke snove kao o životu " u Evropi " 90-ih godina treba odmah zaboraviti . Za našeg života više neće takva biti . Međutim , postoje zemlje čiji dijelovi stanovništva , čak i ovako nešto jednostavno , neće shvatiti , ni sa zakašnjenjem od deset godina !

ODGOVORITE