Rusi isporučili avione i vojnu opremu Siriji

"Naša avijacija preuzela je isporuku najmanje pet borbenih aviona iz Moskve, kao i izviđački avion koji nam omogućava uočavanje mete sa velikom preciznošću", potvrdio je visoki sirijski zvaničnik.

Svijet 22.09.2015 | 17:20
Rusi isporučili avione i vojnu opremu Siriji

Sirija je dobila nove borbene i izviđačke avione iz Rusije za borbu protiv Islamske države (IS), saopštio je danas izvor iz sirijske vojske.



"Naša avijacija preuzela je isporuku najmanje pet borbenih aviona iz Moskve, kao i izviđački avion koji nam omogućava uočavanje mete sa velikom preciznošću", potvrdio je visoki sirijski zvaničnik u izjavi za agenciju AFP.

Isti izvor je rekao da su avioni stigli prošlog petka u vojnu bazu u sirijskoj provinciji Latakija, tradicionalnom uporištu režima sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Moskva je takođe isporučila sofisticiranu vojnu opremu za borbu protiv IS, dodao je isti izvor.

"Ovo je odbrambeno i ofanzivno oružje uključujući sofisticirano oružje koje tačno i precizno navodi rakete. Rusko oružje počinje da ima efekat u Siriji", rekao je isti zvaničnik.

Sirijska vojska je počela da ga koristiti u gradovima Deir Ezor i Raka, posebno protiv džihadista IS.

Drugi vojni izvor u Latakiji takođe je potvrdio za AFP da je sirijska vojska primila ruske avione koji će omogućiti sirijskim kopnenim i vazdušnim snagama da precizno identifikuju ciljeve.

Izvor: Novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

oko

22.09.2015 16:10

Sad će i Amerikanci dati avione ISIL - u !

ODGOVORITE
Name

JA

22.09.2015 17:14

SANJI UDRI,UBI BAGAZU!!!

ODGOVORITE