Misteriozna smrt milijardera iz Dubaija

Šeik Rašid bin Muhamed bin Rašid Al Maktum, najstariji sin Šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma, koji je zamenik predsednika i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija, preminuo je u subotu popodne.

Svijet 22.09.2015 | 13:05
Misteriozna smrt milijardera iz Dubaija

Sahrana nesuđenog prestolonaslednika Dubaija održana je na groblju Um Hurair, a molitvu je predvodio njegov otac.

Stotine članova porodice i prijatelja, kao i državnih zvaničnika okupilo se unutar džamije Zabeel u Dubaiju kako bi odali poslednju počast vladarevom sinu. Njegovo telo, umotano u zastavu UAE, nosila su njegova braća.

Po završetku školovanja u Dubaiju, Šeik Rašid diplomirao je u vojnoj akademiji u Sandhurstu u Berkširu 2002. godine. Poznat po svojoj ljubavi prema konjima, princ je osvojio dve zlatne medalje u jahanju u trkama izdržljivosti na azijskoj Olimpijadi 2006. Kao strastveni sportista, osnivač je sportskog i kulturnog kluba u Dubaiju, kojim je predsedavao do 2005.

Iako je zvanična verzija njegove smrti srčani udar, razni mediji nagađaju da su mladom Rašidu veoma verovatno presudili droga, alkohol i steroidi. Naime, naslednik se već neko vreme nije pojavljivao u javnosti, a za to vreme nagađalo se da se leči od zavisnosti. Naravno da mediji u Emiratima ne pišu o takvim stvarima, ali zato su u Saudijskoj Arabiji razvili razne teorije. Pogotovo o orgijama među bogatašima u UAE gde se droga rasipala u ogromnim količiniama. Princ je, navodno, bio veliki ljubitelj tih zabava.

Izvor: Jutarnji.hr

 

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pare su proklete

22.09.2015 13:35

To je zla kob velkog novca.Zao mi je mlad je,ali velke pare djecu i ljude kvare.

ODGOVORITE
Name

пророчество

22.09.2015 15:21

Kaže , jedan poznati jakutski šaman : " Arapi će lijepiti kao muhe " , zaista misteriozno !

ODGOVORITE
Name

ajde

22.09.2015 16:24

Nadrogirano govedo.

ODGOVORITE