Gasol: I love this game!

MVP Eurobasketa priznao da će ovo prvenstvo najduže pamtiti.

Košarka 21.09.2015 | 17:20
Gasol: I love this game!

Pau Gasol dokazao je celoj Evropi i celom svetu da i sa punih 35 godina može da igra svoju najbolju košarku. Predvodio je "furiju" do treće titule šampiona kontinenta.

Naravno, svaku je osvojila sa njim u timu.

"Bilo je neverovatno prvenstvo. Veoma sam srećan, ponosan sam, radili smo naporno da budemo ovde danas kao tim. Prošli smo kroz muke, ali smo reagovali odlično na probleme. Još jednom, kad smp bili priterani uz zid, zaigrali smo najbolje. Veoma sam ponosan na tim, na stručni štab. Bio je neverovatan turnir. Ovo ću pamtiti do kraja života", rekao je Španac.

Upitan za posebnu vezu sa Skariolom, sa kojim je osvajao svaki turnir, usmerio je pažnju ka saigračima.

"Kada pričamo o timskom uspehu, morate da posmatrate svaki deo slagalice. Serđo je uradio sjajan posao sa timom i veoma je, veoma dobar trener i jako sam srećan što je sa nama. Nije uvek lako voditi ovu grupu, Zahvalan sam mu. Svaki igrač je na svakom turniru uradio nešto što je doprinelo da ovako završimo".

Centar Čikaga postizao je u Berlinu i Lilu po neverovatnih 25,6 poena po utakmici, uz 8,8 skokova.

"Ova titula ima posebno značenje za mene. Jako sam ponosan na činjenicu da sam u ovom dobu svoje karijere sposoban da igram na ovom nivou, sa timom koji je ovoliko postigao. Volim ovu igru i nastup za Španiju je nešto zaista posebno i nešto u čemu zaista uživam. Nadam se da ću igrati još dugo. Uživam u tome i dozvoljava mi da uveseljavam ljude i da radim stvari koje su izvan košarke i izvan sporta, to jako poštujem. Definitivno, ovaj Eurobasket će mi značiti".

Da li će 2016. učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju?

"Očigledno, voleo bih da idem. To mi je bio jedan od najvećih motiva da budem i ove godine sa timom. Ako sve bude u redu sa mojim timom, biće mi čast da budem. To će biti moje četvrte olimpijske igre. Idemo po još jednu medalju", dodao je MVP.

Komentari / 0

Ostavite komentar