Sale: Neću o onome što me tišti...

"Previše respektujem košarku, igru i igrače da bih zaista sve rekao", komentar je selektora posle poraza od Francuske, sa prilično jasnom aluzijom na rad sudija.

Košarka 21.09.2015 | 15:20
Sale: Neću o onome što me tišti...

"Čestitam reprezentaciji Francuske, njihovoj federaciji i organizatoru na svemu urađenom, na dobroj organizaciji utakmice za bronzu, u svakom smislu", bio je prvi komentar selektora Đorđevića posle poraza "orlova" od Francuske - 68:81, u borbi za bronzu.

I u zvaničnom delu konferencije za novinare i u razgovoru sa srpskim izveštačima, on je nagovestio da nije zadovoljan radom sudija, koje su posebno u prvom poluvremenu bile u prvom planu, iako nisu krive za poraz "orlova".

"Čestitam i mojim igračima na dobrom odnosu prema igri, treningu i pristupu svih ovih par godina koliko smo zajedno. Dali smo sve od sebe u okolnostima utakmice za bronzu protiv domaćina, koje nisu bile najidealnije. Tu su bile i igračke legende, koje su bile predodređene za zlato".

"Imam veliki respekt prema košarci, igračima i svemu, da bih stvarno rekao sve ono što me tišti u ovom trenutku i zato sam to sačuvao i rekao samo igračima u svlačionici. Bićemo ovde sledeće godine, još jači, odlučniji, da dođemo do Olimpijskih igara. Igraćemo kvalifikacije, što je bio jedan od ciljeva, ne i najveći cilj, do kojeg smo možda... Ma, sigurno mogli da dođemo", dodao je Đorđević.

Posle neuspeha i u borbi za bronzu, selektor je ocenio da je prethodni poraz oduzeo ogromne zalihe energije njegovim igračima.

"Tu pre svega mislim na mentalnu energiju i mentalnu snagu koju smo imali tokom šampionata. Grupa je bila izuzetno teška, tu smo dosta energije potrošili, kao i dosta snage... Nije čudo što su neki igrači završili takmičenje bez energije, jer je bilo toliko naporno, a i povrede su nas omele da budemo 'full' do kraja".

U osvrtu na poraz kojim su "orlovi" završili epizodu "Eurobasket 2015", Đorđević je ukazao na neke od upadljivih mana u igri.

"Ponovo taj šut... Taj i takav šut je posledica toga što su nas snagom i agresivnošću odvukli od koša. U trećoj čevrtini smo imali i šest otvorenih šuteva koji ne ulaze, a obično ulaze. Ponavljali smo: 'Da uđe samo jedna', a ta jedna nikako da dođe".

"Ofanzivno skok Gobera nismo uspeli da iskontrolišemo. Ovo je jedna od retkih, ako ne i prva utakmica koju smo izgubili na skoku. Skokovi u napadu dali su im dosta života. Čak smo jednom i sami dali autokoš, pa smo im i pomogli, ali to nije zadatak igrača koji je tada bio kraj Gobera, već drugih, koji nisu smeli da mu dozvole prostor. Taj segment nismo dobro uradili, ali to je pitanje šireg znanja da se igraju ovakve utakmice".

Kada podvuče crtu pod urađenim, Đorđević kaže:

"Ne mogu da budem nezadovoljan. Pokazali smo dosta, došli smo do utakmica za medalju, ali mislim da je ovo bila nemoguća utakmica za medalju, iz raznih razloga. Kad budem pogledao snimak, to će potvrditi moja razmišljanja".

Za kraj, selektor je izrekao i nekoliko poruka zahvalnosti.

"Hvala svim mojim saradnicima iz 'stafa', ljudima iz Saveza, igračima, jer mislim da su stvarno dali sve od sebe da izgledamo kao ekipa. Nadam se da smo uspeli".

KOŠARKA I DRUŠTVENE MREŽE

Selektoru Srbije postavljeno je pitanje može li igra sledećeg leta da bude bolja?

"I igra i konstrukcija tima mogu da budu bolji. Mladi igrači moraju da napreduju individualno, da shvate košarku koja se ne igra po društvenim mrežama, već koja dovodi do medalje. Toliko je teško osvojiti medalju, da to moramo da shvatimo za svaku koju smo dosad osvojili. Ovakve utakmice se dobijaju znanjem i kvalitetom, a ne samo talentom i za to treba da prođe vreme. Ovo je proces i videćemo kako će sve to izgledati sledeće godine, kad se budemo okupili".

Komentari / 0

Ostavite komentar