Trio Srpkinja u Gvangžuu: Janković - Vesnina, Krunić - Ženg, Bojana na Danku!

Čast Srbije na turniru u Gvangžuu, braniće trio srpskih teniserki - Jelena Janković, Aleksandra Krunić i Bojana Jovanovski.

Tenis 21.09.2015 | 14:00
Trio Srpkinja u Gvangžuu: Janković - Vesnina, Krunić - Ženg, Bojana na Danku!

Džej-Džej je postavljena za četvrtog nosioca i na staru će igrati protiv Ruskinje Jelene Vesnine, 119. na svetu. Njih dve su do sada rekete ukrštale sedam puta, a Srpkinja ima šest pobeda. Poslednji put su igrale pre nekoliko meseci u Vimbldonu kada je Jankovićeva slavila sa 6:4, 3:6, 10:8.

Ukoliko bude uspešna Jelena, inače 25. reket planete, u drugom kolu će igrati protiv bolje iz duela Žang (Kina) - Skjavone (Italija).

Aleksandra Krunić će u prvoj rundi na megdan osmoj kosturašici Kineskinji Ženg, 70. na listi. Krunićeva je 97. Do sada nisu igrale. Ako Aleksandra pobedi u narednom kolu će igrati sa boljom iz duela Hsijen (Kineski Tajpeh) - kvalifikantkinja.

Bojana Jovanovski kuburi sa povredom ručnog zgloba dugo i zbog toga ne može da pruža partije na vrhunskom nivou. Pala je na VTA listi, sada je 114. na svetu, i u prvom kolu rekete će ukrstiti sa Crnogorkom Dankom Kovinić, koja je postavljena za sedmog nosioca. Kovinićeva je 69. i nikada do sada nisu igrale.
Ako uspe da prođe prvu prepreku Bojanina druga protivnica će biti bolja iz duela Alertova (Češka) - Fridsam (Nemačka).

Prva kosturašica u Gvangžuu je Simona Halep (Rumunija), a ostali nosioci su Petković (Nemačka), Erani (Italija), Kuznjecova (Rusija), Nikolesku (Rumunija),...
Nagradni fond turnira je 250.000 dolara. Pobednici će pripasti 43.000 dolara i 280 poena, a poraženoj u finalu 21.400 zelenih novčanica i 180 bodova.

Jelena i Aleks u dublu
Jelena Janković i Aleksandra Krunić su odlučile da udruže snage u dublu. Njihove prve protivnice biće Rajna (Indija) i Žang (Kina).

Komentari / 0

Ostavite komentar