Propeler raskomadao srpsku novinarku

Jelena Krašić (30), novinarka iz Novog Sada, poginula je tokom nautičkog sajma u Kanu kad ju je sticajem nesrećnih okolnosti tokom test vožnje ubio propeler gumenog čamca.

Srbija 21.09.2015 | 10:20
Propeler raskomadao srpsku novinarku

Užasni incident dogodio se u subotu 12. septembra oko 19 sati, nedaleko od obale u Kanskom zalivu. U čamcu su se nalazili Jelena, inače producent emisije „Nautika“, njen kolega iz Srbije i Italijan Renato Magacu, suvlasnik kompanije koja je proizvela čamac marke „kantijeri magacu“, preneli su strani mediji.

Prema prvim informacijama, oni su tokom testiranja naleteli na veliki talas, a onda je usledio pakao.

Više verzija nesreće

Prema jednoj verziji događaja, Renato i novinar su od siline udarca gotovo momentalno ispali iz čamca, dok je novinarka u panici sama skočila u vodu, a potom naletela na propeler, koji ju je usmrtio na licu mesta. Prema drugoj verziji, Jelena nije skočila, već je i ona ispala iz čamca, posle čega se našla na udaru elisa, piše Kurir. Takođe, ostaje nejasno ko je u tom trenutku upravljao čamcem jer je deo medija objavio da je to radio Renato, dok je, prema drugima, čamac vozio Jelenin kolega.

Motori morali da se ugase

Na mesto nesreće odmah su upućene spasilačke ekipe koje su iz vode izvukle Italijana i srpskog novinara. Nažalost, mogli su samo da konstatuju smrt Jelene Krašić.

Istraga o ovom slučaju je u toku, još se ispituju svedoci i preživeli učesnici, a pregledaju se i video-zapisi nesreće. Ipak, prema informacijama koje su objavili pojedini strani mediji, jedan od mogućih uzroka nesreće može biti to što tokom probne vožnje, navodno, nije korišćen sistem koji automatski gasi motore u slučaju da vozač bude iz nekog razloga zbačen sa sedišta, a koji je postao standard na plovilima koja imaju isturene pogonske jedinice.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

tajna

21.09.2015 10:39

Laka ti zemlja djevojko.Tajnu samo Bog zna.

ODGOVORITE