EP: Španija u finalu! Francuzi zanemeli pred Gasolom!

Nestvarni Pau Gasol je bio Španija u polufinalu Eurobasketa! Legendarni košarkaš briljirao je u Lilu protiv domaće selekcije Francuske, sa čak 40 poena i 11 skokova doprineo je pobedi od 80:75 za plasman u finale, za koje će u petak igrati Srbija i Litvanija.

Košarka 17.09.2015 | 23:30
EP: Španija u finalu! Francuzi zanemeli pred Gasolom!

Meč je u potpunosti opravdao epitet derbija, spektakularna borba vodila se od početka, a Francuska je šestog igrača imala u publici koja je euforično pratila svaki dobri potez "trikolora".

De Kolo je ekspresno ubacio sedam poena, Pau Gasol je, kao često do sada na turniru, sam preuzeo konce igre i ubacio prvih 10 od 13 poena Španije, ali se "furija" ispucala u šutu za tri (1/7) na startu, domaćini su racionalnijom selekcijom došla do 20:17 posle 10 minuta.

Ljulj je dobijao duele sa Parkerom i sputavao ofanzivu "trikolora", i dalje se forsirao šut sa distance, a pod košem, Gober se istakao sa sedam skokova uz efektnu blokadu nad Mirotićem koji je mislio da će se lako prošetati do koša, dok je Želabal iz senke došao do izražaja.

Gober je i doneo prednost ekipi Vensana Kolea na poluvremenu (33:32), pošto je prethodno Rudi Fernandez trojkom preokrenuo. U nastavku, trojka Parkera +5 izazvala je delirijum na tribinama, Skariolo je reagovao tajm-autom, ali talas Francuza bio je nezaustavljiv. Štaviše, Lovernj je posle "tuče" sa Gasolom izašao izvan linije 6,75, a onda preko Španca pogodio trojku uputivši loptu kroz mrežicu preko table.

U jednom trenutku bilo je +11 za Francusku, među boljima bio je i klupski saigrač Miloša Teodosića iz CSKA, Nando de Kolo, ali je Španija preokrenula pred kraj uz efektno zakucavanje Gasola, da bi u produžetku ostvarila trijumf. 

Novi rekord
Čak 26.922 navijača ispratila su meč Francuska - Španija, za novi evropski košarkaški rekord za meč odigran u dvoranskim uslovima.

U drugom polufinalu, u petak od 21.00 sastaju se Srbija i Litvanija, finalni meč zakazan je za nedelju (19 časova).

 

Komentari / 0

Ostavite komentar