Lažnim nalazima htjeli veće penzije

Fond penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske otkrio je nove slučajeve prevare u ostvarivanju prava na invalidsku penziju uz pomoć falsifikovane medicinske dokumentacije, koju su počinile tri osobe iz Bileće.

Republika Srpska 15.09.2015 | 10:57
Lažnim nalazima htjeli veće penzije

Kako je saopšteno juče iz Fonda PIO Republike Srpske, postoji zvanična potvrda da su Š. Z. (54), M. M. (46) i V. D. (48), svi iz Bileće, pri ostvarivanju prava na invalidsku penziju falsifikovali medicinsku dokumentaciju Kliničko-bolničkog centra (KBC) "Zvezdara" Beograd.

Iz Fonda PIO navode da su ova lica pravo na invalidsku penziju ostvarila 2009. i 2010. godine u Filijali Trebinje, u periodu za koji se otvoreno sumnja da se do rješenja o pravu dolazilo olako, posebno na području Hercegovine, gdje je procenat invalidskih penzija bio i do 10 odsto veći nego na području ostalih filijala.

Tokom akcije "STOP prevarama, do penzije pošteno", Fond se nedavno obratio KBC "Zvezdara" da bi provjerio validnost medicinske dokumentacije ovog centra.

- Vrlo brzo stigao je odgovor da ova tri lica nisu uopšte liječena u toj klinici, nisu zavedena ni u jednu knjigu liječenih, niti knjigu ambulantno pregledanih - saopšteno je iz Fonda PIO.

Fond je odmah obustavio isplatu penzije i pokrenuo proceduru za postupak donošenja rješenja o ukidanju prava na invalidsku penziju i povrat isplaćenog novca. Protiv tih lica biće podnesena i krivična prijava Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(Glas Srpske)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

laki

15.09.2015 14:08

Opet sirotinja plati, što to tajkune ne proveravaju, njima ne smiju ni prići

ODGOVORITE
Name

alibaba

17.09.2015 08:39

Kao u vicu penzionerima obavezan prelazak na crvenom!

ODGOVORITE