Vapaj djevojke koja 23 godine živi u mraku!

Dok mi imamo bezbroj želja i očekivanja, ona ima samo jednu – da ugleda svet svojim očima. Njen svaki dan počinje pitanjem kada će ugledati drage ljude i kada će moći da radi sve one stvari koje nije mogla tokom čitavog svog života.

Srbija 14.09.2015 | 17:15
Vapaj djevojke koja 23 godine živi u mraku!

Sada, od svih nas zavisi da li će ova hrabra devojka ostvariti svoj najveći san. Početak Tijaninog lečenja zavisi od dobre volje svih onih koji mogu da pomognu i zato ne gubimo vreme, dajmo svoj doprinos da Tijana progleda.

Dvadesettrogodišnja Tijana Simić od rođenja ima problem sa vidom. Naime, njoj fale fotoreceptori koji služe za raspoznavanje svetlosti i stoga Tijana može samo da nazire jače boje.

Ovoj devojci smeta sunce, a najviše joj odgovara oblačno vreme. Tijani je hitno potrebna pomoć svih nas. Kako vreme odmiče, njeno stanje se pogoršava i ide ka slepilu.

Iako je odrastala sa ovim nedostatkom, Tijanu to nije sprečavalo da postiže veoma zapažene rezultate tokom svog školovanja. Završila je srednju medicinsku školu – smer fizioterapeut i upisala visoku zdravstvenu školu, ali je nažalost stopirala školovanje kako bi zarađivala za život.

Ova devojka, pored toga što je bila odličan učenik, veoma je svestrana i talentovana. U slobodno vreme prevodi špansku poeziju, a igrala je salsu i svirala violinu.

Lečenje kojem je bila podvrgnuta u Rusiji, nažalost, nije dalo rezultata. Njeni roditelji sada traže spas u Istanbulu. Tijani je za lečenje potrebno 2.575.500 dinara, a do sada je sakupljeno 67.908 dinara, što znači da Tijani nedostaje još 2.507.589 dinara.

Početak terapije je prvobitno bio zakazan za 8. oktobar, ali su Tijanini roditelji zbog nedostatka novca lečenje pomerili za 10. novembar.

Tijani možete pomoći uplatama na dinarski i devizni račun:

Dinarski: 160-429494-45

Devizni: 00-540-0001239.7

IBAN: RS35160005400001239757

Drugi način da pomognete Tijani da poboljša svoj vid jeste slanje SMS poruka.

Pošaljite SMS sa brojem 108 na 3030. Takođe joj možete pomoći platnom karticom preko linka e-doniraj.

Tijani je hitno potrebna pomoć svih nas. Ne uskraćujmo priliku ovoj nesutrašivoj devojci da hrabro korača kroz život i pomozimo joj da ostvari svoj san i da ugleda svet oko sebe.

Pogledajte kako Tijana prevodi špansku poeziju:

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

14.09.2015 17:43

Са скупљањем пара од народа који ни сам нема колико је њему потребно за живот иће веома тешко. Зато би предложио Тијана да се обрати Г. Милошу Шупици из Калифорније, оснивачу добротворне организације Спасимо СРБску Дјецу. Можда постоји могућност да Г. Милош Шпица обезбеди Тијани бесплатну операцију и лечење у САД.

ODGOVORITE