SP: Juniori Srbije u finalu!

Nova medalja za srpski vaterpolo! Juniorska reprezentacija Srbije, koju vodi Vladimir Vujasinović, plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Kazahstanu!

Ostali sportovi 11.09.2015 | 18:45
SP: Juniori Srbije u finalu!

Srbija jeste "zemlja košarke", ali je isto tako i "zemlja vaterpola"!

Vaterpolo nam je doneo mnogo, mnogo radsti, gotovo da nema takmičenja (u raznim selekcijama) sa kojeg se naši momci ne vrate sa medaljom.

Nisu izneverili ni juniori Srbije!

Tim koji predvodi Vladimir Vujasinović plasirao se u finale Svetskog prvenstva u Kazahstanu, nakon što je danas savladao Grčku 16:8 (5:2, 3:2, 3:2, 5:2)! Po četiri gola dali su Gavril Subotić i Nebojša Toholj.

Bravo momci!

Bila je to još jedna kvalitetna partija Srbije na ovom turniru i dokaz da Gocić, Filipović, Pijetlović... imaju naslednike! Pobeda srpskog tima se nije dovodila u pitanje, pogotovo što su Grci, kako je meč odmicao imali sve manje igrača za zamenu (na kraju su ostali bez ijedne!) zbog mnogo isključenja i nesportskih faulova.

Imali su srpski "delfinčići" vođstvo od 11:5, pa su Grci smanjili na 11:7, ali su Subotić i Toholj ponovo vratili velikih +6 (13:7). Potom je Toholj postigao još jedan gol (u međuvremenu je isključen selektor grčkog tima Teodoros Hadžiteodoru, inače bivši igrač Partizana i Vujasinovićev saigrač iz zlatne generacije crno-belih koja je 2011. godine osvojila titulu evropskog prvaka).

Nakon što je Mihajlo Repanović postugao gol za 15:8, Hadžideotoru je sa svoja tri igrača, koji su isključeni, meč posmatrao sa tribina, a uskoro im se pridružio i četvrti isključeni - Foskolos. Grci su tako ostali bez zamene na klupi.

Pečat na utakmicu stavio je Gavril Subotić svojim četvrtim golom za konačnih 16:8.

Srbija tako u džepu (ili oko vrata) ima srebrnu medalju, što je korak napred u odnosu na pre dve godine kada je osvojena bronzana medalja.

Veliki Vladimir Vujasinović u svom stilu, dakle skromno, bez velikih reči, prokomentarisao je uspeh:

"Zadovoljan sam urađenim, nismo dozvolili Grcima da igraju kako su želeli. Bez obzira ko nam bude bio rival siguran sam da će naši igrači dati sve od sebe. Imali smo dosta problema sa povredama i virusima, veći deo turnira smo igrali desetkovani, ali u meču za zlato neće biti odstupanja. Mi uvek idemo na pobedu, a tako će biti i u finalu".

Srbija - Grčka 16:8
igrač više: SRB 8/17, GRČ 2/9.

SRBIJA: Lazar Dobožanov, Mateja Asanović (3), Mihajlo Repanović (1), Gavril Subotić (4), Ivan Gvozdanović, Draško Gogov (1), Nebojša Toholj (4), Marko Manojlović (2), Filip Radojević (1), Milan Vitorović.

GRČKA: Zerdevas, Kopelijadis (1), Sarcetakis, Foskolos (3), Argiropoulos-Kanakis (2), Nikolaidis (1), Kalogerakos, Kapetanakis, Atimaritis (1), Forocidis.

Komentari / 0

Ostavite komentar