Zbog poraza od Slavije smijenjen cijeli stručni štab FK Sarajevo

Nakon što je FK Sarajevo juče u okviru 7. kola Premijer lige BiH izgubio od Slavije u Lukavici, kasno sinoć je održana vanredna sjednica Upravnog odbora na kojoj je donesena odluka o smjeni svih članova stručnog štaba, pišu sarajevski mediji.

Bosna i Hercegovina 11.09.2015 | 09:50
Zbog poraza od Slavije smijenjen cijeli stručni štab FK Sarajevo

Sarajevo je juče poraženo od Slavije rezultatom 1:0. Gol za Slaviju je postigao Darko Spalević u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena. Isti je igrač dobio crveni karon u 55. minuti, pa je Slavija do kraja utakmice igrala sa igračem manje.

Brojčanu prednost Sarajevo ne samo da nije iskoristilo, nego je Slavija bila bolji protivnik na terenu. Nakon još jednog ogromnog kiksa, smijenjen je kompletan stručni štab FK Sarajevo.

"Zbog nezadovoljavajućih i ispodprosječnih rezultata od početka takmičarske sezone 2015/16 odlučeno je da će igrači prvog tima FK Sarajevo biti kažnjeni, prije svega zbog neangažiranog pristupa igri te odnosa koji ne dolikuje bojama i grbu FK Sarajevo, a sve u skladu sa važećim disciplinskim pravilnicima kluba", saopšteno je iz FK Sarajevo.

Prvi tim će do izbora novog šefa stručnog štaba voditi privremeni stručni štab.

"Upravni odbor će imenovati privremeni stručni štab, sačinjen od trenera i osoblja iz kluba, koji će svoju dužnost obavljati najduže do kraja mjeseca, kada će najkasnije biti imenovan novi šef i kompletiran ostatak stručnog štaba", navodi se u saopštenju.

Izvor: NN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bole

11.09.2015 08:08

Ja što im Slavija šuknu. I sad ih svrbi.

ODGOVORITE