Kompletna statistika! Pet mečeva "Orlova" - ko je u čemu najbolji?

Pet mečeva je iza košarkaške reprezentacije Srbije na Eurobasketu 2015, a mi vam predstavljamo kompletnu statistiku pojedinačnih učinaka "orlova" koji su nepobedivost stekli izvrsnim igrama.

Košarka 11.09.2015 | 15:45
Kompletna statistika! Pet mečeva "Orlova" - ko je u čemu najbolji?

Pred srpskom nacionalnom selekcijom redom su u Berlinu padali moćna Španija, domaćin Nemačka, borbeni Island, opasna Turska i, konačno, košgeterski vrhunska Italija. Prosečno, rivali su pobeđivani sa 15,8 poena razlike, no... ko se tu u čemu istakao od "orlova"?

Po poenima, najefikasniji je bio Nemanja Bjelica sa 14 po utakmici, a pratili su ga Teodosić sa 13,4, Raduljica sa 11,6, Nedović sa 9,8, Kalinić sa 8,4...

Bjelica je bio lider i u ostvarenim skokovima, sa 5,2 po meču, a uz rame su mu bili i Raduljica sa 4,8, Kuzmić sa 4,4, Bogdanović sa 4...

Nema boljeg asistenta od Teodosića, koji je prosečno sedam puta po utakmici proigravao saigrače a oni odmah potom postizali poene. No, istakli su se tu i "drugoplasirani" Bogdanović sa 4,2, Bjelica sa tri, Nedović sa 2,6 asistencije...

Nedović je, baš kao i Stefan Marković, imao po 1,2 osvojene lopte po utakmici, a nijedan naš igrač nije imao, prosečno posmatrano, dve izgubljene lopte po nastupu.

Redom, pred vama su, za svakog igrača, poređani njegova minutaža, uspešnost šuta za dva, pa za tri poena, a onda i sa linije penala. Sledi prosečan broj: skokova, asistencija, izgubljenih lopti, osvojenih lopti, blokada i poena po meču.

Samo... ne zaboravite. Košarka se ne igra zbog brojki, niti su one "orlovima" važne. Ovo je za ljubitelje statistike. Za ljubitelje igre dovoljno je samo da se udobno smeste i uživaju u igri.

Duh igre. To je na prvom mestu u svakoj statističkoj kategoriji "orlova".

Komentari / 0

Ostavite komentar