EP: Puče stotka! Italijani, Srbi su stvarno najbolji!!!

Kada je Miloš Teodosić raspoložen, protivničkim igračima preostaje samo da se pronađu u ulozi gledaoca. Momak iz Valjeva vodio je Srbiju do pobede protiv Italije sa 101:82 (25:19, 23:21, 26:19, 27:23) u petom kolu Eurobasketa, pa će "orlovi" u osmini finala kao prvoplasirani grupe B igrati protiv poraženih iz meča Poljska - Finska!

Košarka 10.09.2015 | 16:17
EP: Puče stotka! Italijani, Srbi su stvarno najbolji!!!

Duel Srbije i Italije okarakterisan je kroz pitanje "šta je bolje, naša odbrana ili njihov napad", a odgovor je da su adut "orlova" i jedno i drugo. Napad naročito kada je košarkaški Paganini Miloš Teodosić u elementu, u šta su se "azuri" uverili kada su u prvih 20 minuta primili 19 poena od plejmejkera "orlova".

Bilo je pred meč komentara povodom evakuacije publike, zbog manjeg požara u hali, da su naši "zapalili" mrežicu na zagrevanju, ali je raznovrsni repertoar momak iz Valjeva ostavio za utakmicu, pripremivši prvo teren za kanonadu asistencijama.

Odmarao je Simone Pjaniđani Belinelija iz predostrožnosti zbog povrede, "orlovi" su se potrudili da se učinak Galinarija i Barnjanija svede na minimum i sve je bilo idealno do +13 i izlaska Teodosića iz igre.

To je obradovalo rivale, Srbija je bez lidera ušla u kontraritam i tek je njegov povratak posle kraćeg predaha anulirao seriju Italije, a čak pet minuta prošlo je bez našeg koša. Dobra rola Raduljice podsetila je na njegovu partiju protiv Turske, Teo je nastavio gde je stao, čekalo se još samo da se aktivira Bjelica i ugasi povučenost koja ga je nekada sputavala u karijeri.

I to se dogodilo kada je Nemanja hrabrije ušao na ulaz i iznudio nesportsku ličnu Galinarija, koji je pred kraj poluvremena ušao u manji klinč sa Kalinićem, što je zahvaljujući prisebnosti ostalih rezultiralo brzim razdvajanjem.

Adrenalin je bio na maksimumu, ni Bogdan Bogdanović nije mogao sve da posmatra sa klupe kada je bio van igre, što zbog problema sa leđima koji ga sputavaju da pruži najbolje što ume, što zbog napetosti. I on je u nastavku dodao jednu trojku, a Teo je "zarazio" i Stefana Markovića šutem iza linije 6.75.

Iz senke su do izražaja dolazili još Erceg i Kuzmić odlično koristeći minutažu, za sigurno kretanje naše prednosti oko 15 poena kroz veći deo utakmice. Dobar ritam pratili su i navijači skandiranjem imena igrača posle svakog dobrog poteza, a za izlazak Teodosića posle njegove četvrte trojke za 85:66 bili su neizbežni povici "MVP".

Bili su Italijani druga najefikasnija ekipa do ovog meča (88 poena u proseku), a kako se duel bližio kraju, njima je pretila stotka, već tri i po minuta pre kraja Nedović je pogodio trojku za 95:73, a malu minutažu dobio je i Nikola Milutinov.

Tu nije bio kraj, igralo se i za TV špice i izbore najboljih poteza, pošto su alej-up majstorije Kalinića i Ercega stavile tačku na meč.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

10.09.2015 16:47

Bas tako Srbija THE BEST!!!

ODGOVORITE