Uhapšen za ubistvo nakon 19 godina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske rasvetlili su krivično delo teško ubistvo, koje se dogodilo pre 19 godina, 20. avgusta 1996., u mestu Lužani, opština Derventa, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

Srbija 04.09.2015 | 14:00
Uhapšen za ubistvo nakon 19 godina

Nakon višegodišnjeg rada na ovom predmetu, policija je u četvrtak, 3. septembra ove godine u mestu Velika Plana, Republika Srbija, uhapsila D.T. (1950) iz tog mesta, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo.

Nakon preduzimanja više operativno taktičkih istražnih mera i radnji pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj dostavili su Okružnom tužilaštvu u tom gradu zahtev za pružanje međunarodne pravne pomoći u smislu pronalaženja izvršioca ovog krivičnog dela u Republici Srbiji. 

Predmet će iz Okružnog tužilaštva u Doboju biti ustupljen Višem javnom tužilaštvu u Beogradu radi procesuiranja osumnjičenog D.T., kome je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, odredio pritvor, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar