Teodosić: A, Italijani?!

Prve izjave reprezentativaca Srbije po dolasku u Berlin...

Košarka 04.09.2015 | 20:45
Teodosić: A, Italijani?!

Vicešampioni sveta stigli su na mesto odigravanja B grupe Evropskog prvenstva i posle manjih nesporazuma u hotelu otišli u sobe, na odmor, koji im je neophodan posle neuobičajeno ranog ustajanja, za let iz Beograda u 7.30 časova.

Srpskim novinarima koji su u Berlin doputovali još u sredu, novi kapiten Miloš Teodosić je rekao da su "orlovi" spremni za veliko takmičenje.

"Jedini koji ima ozbiljan problem je Bogdan, koji je blizu da sanira tu povredu".

Eurobasket za nas počinje u subotu od 18 časova, utakmicom protiv Španije.

"Španci su jedni od favorita prvenstva, ekipa koja je dugo na okupu i već 10 godina dominira evropskom i svetskom košarkom. Biće favoriti i u toj utakmici. Mi hoćemo da igramo našu igru. Borićemo se, ne znam da li će to biti dovoljno za pobedu".

Prošlog leta na Mundobasketu takođe smo bili u istoj grupi i tada su nas pobedili ubedljivo, ali uz nepotrebnu naklonost sudija.

U nastavku prvenstva prošli smo daleko bolje, zašto ne reći - i neočekivano bolje od "crvene furije", koju su Francuzi otpisali u četvrtfinalu.

"Prošlo prvenstvo je druga priča... Činjenica da je između nas uvek postojao veliki rivalitet. Verujem da će biti dobra utakmica i nadam se pobedi", poručuje Teodosić.

U grupi B su još domaćin Nemačka, Italija, Turska i Island. Po mnogima je to najteža grupa na prvenstvu, što je izazov sada, ali može da bude prednost kasnije...

"Mnogi ne znaju koliko je, recimo, Italija sjajna ekipa, niti se o njima priča onoliko koliko vrede. Neće biti lako, ali treba da verujemo u nas i naš kvalitet".

Nemanja Nedović smatra da je naša grupa "sigurno najteža".

"Svi su došli u jakim sastavima, svi imaju po nekoliko NBA igrača, samo je Island autsajder... Biće jako teško, ali moramo da budemo svesni da smo drugi na svetu, da smo prošle godine napravili sjajan uspeh i da sada druge ekipe gledaju kako nas da pobede. Moramo da budemo spremni i koncentrisani i da idemo od utakmice do utakmice".

Nedović se vraća na veliku scenu nakon što je 2014. propustio Španiju zbog povrede stopala. Debitovao je na EP u Sloveniji godinu ranije.

Na pitanje da li jedva čeka da počme takmičenje, odgovara odrečno...

"Nisam nestrpljiv! Mislim da su nam potrebni još danas i sutra, da malo vidimo halu, da osetimo loptu i parket. Dobro će nam doći dva lakša treninga da maksimalno spremni dočekamo duel sa Špancima. Oni su možda i glavni favoriti za osvajanje prvenstva, ali, da bi bio najbolji moraš i njih da pobediš".

Komentari / 0

Ostavite komentar