Za saradnju sa federalnom Vladom

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je u razgovoru sa premijerom Federacije BiH /FBiH/ Fadilom Novalićem da je Vlada Srpske opredijeljena za nastavak saradnje sa federalnom Vladom u vezi sa usaglašavanjem zakonskih rješenja u skladu sa Reformskom agendom, te definisanjem komplementarnih rješenja radi što efikasnijeg djelovanja u strateškim sektorima.

Republika Srpska 02.09.2015 | 22:51
Za saradnju sa federalnom Vladom

Cvijanovićeva je ponovila da reformske mjere koje se u Republici Srpskoj provode, a koje su predviđene i Ekonomskom politikom za 2015. godinu, nude dugoročna sistemska rješenja čiji je cilj stabilizacija privrednih prilika, privredni rast i povećanje zaposlenosti, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim ekonomskim i političkim temama, izrazivši zadovoljstvo zbog postignutog dogovora u vezi sa usaglašavanjem i usvajanjem dokumenta „Reformska agenda za BiH 2015 – 2018“, kao jednog od preduslova za nastavak kretanja BiH ka EU.

Na sastanku je razgovarano o implementaciji Reformske agende i osnovnim pravcima djelovanja Vlade Srpske i Vlade FBiH, kao ključnih nosilaca reformskih procesa u BiH.

Na sastanku je bilo riječi i o ostalim reformskim procesima u Republici Srpskoj i FBiH, prije svega, u oblastima javne uprave, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Sokrat

02.09.2015 11:44

Sad sve Premijerki odgovara kad su sve kase ispraznili većinom u privatne džepove. Sada bi pola radnika da otpuste jer nema više para.

ODGOVORITE
Name

Boki

02.09.2015 13:59

"Faktički" mi smo "bolji" dio BiH i nama ne treba saradnja sa Federacijom. Ha ha ha ha ha ha ha.

ODGOVORITE
Name

Bratunac

02.09.2015 14:19

Jeli ova slika u BIH......ili.....novalicu bruko izdajnika ....

ODGOVORITE
Name

kolege nismo

02.09.2015 14:31

Za srpske ministre u Vijeću ministara kaže da su izdajnici a za saradnjuje sa Novalićem. Dosljedna je nema šta. Ne mogu da vjerujem da je neko ovoliko deformisan!

ODGOVORITE
Name

lutkar

02.09.2015 21:10

Eh Novaliću, ne možeš budžet puniti kreditima. Pruži se koliki su ti sećija i jorgan. Jednostavno otpusti administraciju koju nemaš čime plaćati. Imaš je viška više od pola. Plavuši je džaba bilo šta preporučiti.

ODGOVORITE
Name

Mračaj prekajski

02.09.2015 22:17

Ona tumara, sapliće se i posrće.., to se i sa nebesa vidi. O tome i ptice grakte u susjednom parku M.Stojanović.

ODGOVORITE
Name

Бошко Мишкић

03.09.2015 07:06

Када политичари из СДС-а, сарађују са политичарима из Федерације, тада су они издајници Српског народа. А када Цвијановићка и Додик сарађују са тим истим политичарима из федерације, онда су они патриоте, који раде у интересу Републике Српске. Какво лицемерје од стране "наших патриота" из снсд-а.

ODGOVORITE