Negiraju krivicu za smrt izbjeglica

Četvorica osumnjičenih trgovaca ljudima izjasnili su se, pred sudom u Mađarskoj, da se ne osećaju krivim za smrt izbeglica čija tela su pronađena u jednoj hladnjači u Austriji. Uhapšen i peti osumnjičeni.

Region 30.08.2015 | 13:30
Negiraju krivicu za smrt izbjeglica

Krijumčari će ostati u pritvoru u Mađarskoj, mada policija veruje da su uhvaćeni trgovci ljudima koji su se juče pojavili pred sudom u Kečkemetu, nižeg ranga jedne od brojnih beskrupuloznih bandi koje transportuju imigrante u zamenu za, ponekad, veoma velike sume novca, prenela je agencija AFP.

Uhapšena četvorka, od koji su trojica Bugara, jedan star 29, drugi 30 i treći 50 godina kao i četvrti Avganistanac od 28 godina ostaće u pritvoru do 29. septembra, pošto su iz mađarskog tužilaštva, novinarima rekli da se osumnjičeni suočavaju sa optužbama za krijumčarenje ljudi, mučenje i ostvarivanje finansijske koristi.

Mađarska policija je prvo privela sedam osumnjičenih, od kojih je četvoricu uhapsila - trojicu Bugara i jednog Avganistanca, prenosi Tanjug.

Kamion hladnjača sa telima 59 muškaraca, osam žena i četvoro dece, pronađen je na auto-putu kod austrijskog mesta Parndorf, pošto je hladnjača od 7,5 tona u sredu krenula iz Budimpešte, prešla mađarsko-austrijsku granicu i u četvrtak kamion je ostavljen u zaustavnoj traci na auto-putu.

U kamionu, koji su krijumčari koristili za prebacivanje ilegalaca, policija je kontrolisala pošto je dugo stajao u zaustavnoj traci kada su pronađenja tela mrtvih izbeglica.

Uhapšena peta osoba zbog smrti izbeglica

Mađarska policija uhapsila je petu osobu koja se povezuje sa pronalaskom više od 70 mrtvih izbeglica u napuštenom kamionu-cisterni.

Policija je navela da je u pitanju još jedan, četvrti, bugarski državljanin, koji se ispituje zbog sumnje da je počinio krivično delo krijumčarenja ljudi.

Novoosumnjičeni je uhapšen kasno sinoć, navodi AFP.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar