Bjelica vodio Srbiju do pobjede nad Slovencima!

Košarkaši Srbije pobedili su Sloveniju sa 79:70 (22:20, 18:13, 16:16, 23:21) u prijateljskom meču u završnici priprema za predstojeći Eurobasket.

Košarka 27.08.2015 | 22:30
Bjelica vodio Srbiju do pobjede nad Slovencima!

Posle ovog meča, Srbija će u Banjaluci u subotu odigrati još jedan protiv Slovenaca, pa sledi odlazak u Berlin, gde će se "orlovi" u grupi B nadmetati sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i Nemačkom. Srbija je startovala u petorci Teodosić, Marković, Bjelica, Milosavljević, Kuzmić, sa druge strane su bili Nikolić, Zoran Dragić, Joksimović, Zupan i Slokar.

Već prvi napad Slovenaca zaustavljen je uz agresivnu odbranu kakvu zahteva selektor Đorđević, usledila je atraktivna asistencija Teodosića za trojku Bjelice, a revanširao se Dragić istom merom.

Poigravali su se Teodosić i Bjelica, pažnja koju su privlačili oslobađala je prostor i drugim igračima, Marković je to iskoristio, ali i Kuzmić dobrom igrom u oba pravca. Uz lake poene, brzo je zabeležio dve blokade, pa je Srbija povela sa 5:12.

Usledile su brojne izmene u oba tabora, Jaka Blažič je ređao greške, zatim se iskupio trojkom, dok je Raduljica preuzeo mesto Kuzmića, a Bjelica je prednjačio u efikasnosti. Trojke su bile recept Slovenaca da se uhvati priključak, što je učinjeno za 20:22, rezultat prve deonice.

Zaređao je i Bjelica dve blokade, Bogdanović je dobro sarađivao sa njim i Teodosićem u jednom napadu, ali je zato prerano napravio drugu ličnu grešku. Nije bio zadovoljan Đorđević, naročito kad je Teodosić izgubio loptu za lake poene Prepeliča (26:28), pa je zatražio tajm-aut. Bilo je nervoze i posle toga, Simonović je promašio zakucavanje, odbrana je izigrana kada se zaboravljeni Zoran Dragić prošetao kroz reket za nastavak neizvesne borbe (28:30).

Slovenci su iznudili i faul Milutinova u napadu, da bi prednost uvećao Nedović, iako mu je lopta iskliznula iz ruku pri šutu, zatim i Milosavljević. Prednost je konstantno rasla, postala je dvocifrena zahvaljujući Bjelici, a nadovezao se i Bogdanović sa linije penala (28:40).

Podbacilo se samo pri šutu za tri (2/13 u prvih 20 minuta), Teodosić je na kraju jedva poslao loptu do ivice obruča, da bi Blažič iz prodora kroz reket poentirao za 33:40 i kraj druge deonice.

Trojka Zorana Dragića bila je pokretač serije Slovenaca u nastavku, ponovo su prišli na dva poena zaostatka, Srbiju je probudila asistencija Markovića za Raduljicu, konačno je i trojka "proradila", preko Milosavljevića (38:45), ali na kratko. Četvrta lična Raduljice donela je novu šansu Kuzmiću, onda su počeli da se ređaju novi promašaji spolja, neuspešno su se forsirali šutevi iza linije 6,75.

Vrebali su Slovenci dugo priliku za izjednačenje, dočekali su je preko Omića na sjajnu asistenciju raspoloženog Dragića (47:47), Nedović je zatim trgao tim uz dobru fintu za vraćanje prednosti. Pokrenuta je serija 9:2 trojkom Bjelice, lidera Srbije, što je bilo dovoljno za 49:56 pred ulazak u poslednji period igre.

Pravu podršku Bjelica je dobio tek u Nedoviću, drugom igraču koji je došao do dvocifrenog košgeterskog učinka na utakmici. Kao da nije moglo bez novih oscilacija, potpuno se razigrao Omić i doveo Slovence na 69:74.

Slovenija - Srbija 70:79 (20:22, 13:18, 16:16, 21:23)

Slovenija: Joksimović, Rupnik, Prepelič 7, Blažič 7, Nikolić 3, Dragić 14, Zupan, Balažić 9, Zagorac, Dimec, Omić 15, Klobučar 10

Srbija: Teodosić 4p, 5as, Simonović 4, Bogdanović 9, Bjelica 19p, 4sk, Marković 7p, 5as, Kalinić 4p, 5sk, Milosavljević 5, Raduljica 11, Erceg, Štimac, Nedović 11, Dangubić

Komentari / 0

Ostavite komentar