Novo čudo Svetog Vasilija Čudotvorca

Stena od kubik i po obrušila se u utorak sa ostroških greda poviše manastira, provalila krov i terasu iznad palionice sveća i završila pored njenog ulaza, a da niko nije stradao!

Region 27.08.2015 | 22:44
Novo čudo Svetog Vasilija Čudotvorca

Upravo na tom mestu svakog dana sedi staratelj koji održava palionicu, ali je tog trenutka pošao na drugo mesto i izbegao sigurnu smrt. Čudo se desilo na isti dan kada se pre dve godine takođe iznenada na troje vernika obrušila kamena gromada i pala na plato kod gornjeg manastira. Niko ni tada nije stradao, dok su ih razasuti parčići stene samo očešali.

Ovog puta vernici, staro i mlado, kao da su bili upozoreni od Svetog Vasilija Čudotvorca, našli su se u porti manastira i sada srećni svedoče o još jednom čudu u ostroškim vrletima.

- Ovoga trenutka desilo se čudo Svetog Vasilija. Pade stena u Gornjem manastiru Ostrogu među narod i sve zdravo i veselo. Slava Bogu i Svetom Vasiliju - objavljeno je na fejsbuk-profilu parohije Straševina.

To što se kamenje sa ostroških litica obrušava nije nova pojava, ali da pod ogromnom stenom niko ne strada čudo je Svetog Vasilija! Čudotvorca slavi i jedan mladić koji je pre nekoliko godina sedeo u porti nakon krštenja, kada je "pukla" stena na mesto sa kojeg je koju sekundu ranije ustao.

- Čuda Svetog Vasilija se svakog dana dešavaju, pa je i ovo jedno od njih - kaže za "Novosti" sveštenik Miodrag Todorović, koji je udostojen velike božje milosti da bude pored moštiju Čudotvorca.

- Sveti Vasilije nam je poslao signal da treba da se pokajemo i popravimo, hodimo njegovim i božjim putevima. Čuva on narod svoj, ali i opominje.

Nikada se još nije desilo da neko od vernika nastrada u saobraćajkama na putu od Bogetića do manastira. Bilo je udesa, ali niko nije bio životno ugrožen. Svetitelj čuva svoje vernike, poručuju sveštenici, čuvari svetog ćivota.

Mnogi vernici molitveno se tokom cele godine okupljaju oko ostroške svetinje slaveći svoga spasitelja i iscelitelja. Provode dane i noći pod vedrim nebom, kišom ili snegom, često se sklanjajuću ispod surovih kamenih gromada ili u šatorima, pod improvizovanim tendama, navučenim ceradama, dočekujući novi dan.

Pamte se brojna čuda ostroškog svetitelja iz vremena Drugog svetskog rata, kada je jedna granata iz nemačkog brdskog topa udarila u kameni zid iznad Gornjeg manastira, razbila vrata na crkvici Časnog krsta, ali, začudo, nije eksplodirala, pa iz novijeg vremena kada su kolica sa bebom sletela u provaliju, raspala se u komade, dok je dete ostalo nepovređeno...

PLANINARI

Nikšićki planinari dugo se veru po ostroškim stenama, "umivaju" kamen, ali očigledno da su kiša i visoke temperature "uznemirili" stenu koja se odvojila od greda iznad manastira i pala na vernike.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

+++

27.08.2015 11:51

MOLI SE BOGU I VJERUJ U BOGA!

ODGOVORITE
Name

Rad

27.08.2015 12:10

Moli se u rad i vjeruj u njega, jer ti je mnogo potrebniji od Boga.

Name

Ja

27.08.2015 14:36

Za Rad, sigurno si se ti našao tako vrijedan da solis pamet!!

Name

Looto

27.08.2015 12:05

Nije to ništam,u Srbiji se dogodilo još veće čudo prilikom izvlačenja loto-a,broj koji je opaerater slučajno ukucao se pojavio nakon nekoliko sekundi,verovali ili ne,čudo

ODGOVORITE
Name

Logika...

27.08.2015 12:12

Sta ces pope reci ako stijena jednog dana zakaze...

ODGOVORITE
Name

stojan

27.08.2015 13:20

Nemas pojma sta pricas

Name

KOZARSKA DUBICA

27.08.2015 12:12

SVETI VASILIJE OSTROŠKI,SLAVA MU I MILOST!!!!!

ODGOVORITE
Name

Svetinja

27.08.2015 12:26

SLAVA I MILOST VELIKOM CUDOTVORCU.

ODGOVORITE
Name

hh

27.08.2015 12:35

Slava Mu i milost!

ODGOVORITE
Name

Re. rad

27.08.2015 12:44

Pa i ti imas boga, tvoj bog je novac, a molis mu se radeci i crnceci za njega kao njegov podanik. Probudi se uspavani covece, dobar si samo lose razmisljas

ODGOVORITE
Name

mila

27.08.2015 13:05

Neka a je nama svima bog na pomoci, MA koje vjere bili, a bezboznike I bogate koji su dosli nekim cudom do velikog kapitala,neka bog smete od zlobe I ruznih komentara.

ODGOVORITE
Name

Strsljen

27.08.2015 13:40

Otkad komunisti slave i postuju cudotvorca?? Mozda su im prazni stomaci i djepovi ?? Otkud taj kamen ne pade na Milu DJukanovica, Tadica ili Vucica da se ispuni pravda.

ODGOVORITE
Name

I drugi narodi

27.08.2015 14:34

Svetog Vasilija Ostroškog poštuju i crnogorski muslimani, nikada ne rade na taj dan, a svi znamo za brojna čuda svetiteljeva. A njega je odabrao Bog da čini dobra svima ljudima koji mu sa poštovanjem prilaze i mole se. Sveti Vasilije, Čudotvorče, moli Boga za nas!

ODGOVORITE
Name

Mirko Nemirko

27.08.2015 15:48

Interesantno je da se sve neke cudne stvari kod nas desavaju. I sve sto se desi odmah pripisujemo Bogu ili nekoj svetinji. Mi smo narod koji tek u Boga vjeruje kad se nesto desi. Koliko na putevima bude odrona stijena i nikome nista ne bude.

ODGOVORITE
Name

Свештеник Михаило Микић

28.08.2015 02:05

Ово је опомена Светог Василија управи манастира Острога и државним службеницима да стијене изнад манастира које су склоне одрону треба плански уклонити да неби неко од братства или поклоника убудуће страдао због нечије немарности. Чувајте се зато браћо Срби сами па ће Вас и Бог чувати. Изгледа да је Србима суђено да без невоље немају богомоље?

Name

SJ

27.08.2015 17:11

SLAVA MU I MILOST.MOLIMO SE BOGU LJUDI.

ODGOVORITE
Name

Зоро

28.08.2015 05:21

СЛАВА МУ И МИЛОСТ!

ODGOVORITE