Ivana Španović – HRVATICA?!

Gaf Svetske atletske federacije u danu kada je Srpkinja bila najbolja u kvalifikacijama u skoku u dalj.

Ostali sportovi 27.08.2015 | 15:00
Ivana Španović – HRVATICA?!

U danu kada je naša najbolja atletičarka postavila nacionalni rekord Srbije u skoku u dalj, na otvorenom (6,91) na sajtu Svetske atletske federacije nazvana je – Hrvaticom.

Veliki gaf napravili su "online" urednici IAAF, koji su na zvaničnom profilu krovne atletske organizacije, objavili da je u kvalifikacijama u skoku u dalje Španovićeva postavila nacionalni rekord – Hrvatske!

Možda bismo, u svemu, mogli i da se našalimo i kažemo da bi to SVAKAKO bio novi nacionalni rekord Hrvatske, koji prema zvaničnim podacima iznosi 6,68 i zabeležen je još u vreme SFRJ, a vlasništvo je tadašnje jugoslovenske atletičarke Silvije Mrakovčić.

Ona je, 24. juna 1990. godine na prvenstvu Jugoslavije, pod zastavom tadašnje Jugoslavije, skočila 6,68.

Ovo nije prvi put da se na velikim takmičenjima "brkaju lončići", jer su Hrvatima nazivani i Novak Đoković i Bogdan Bogdanović...

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nenad

27.08.2015 13:32

Javna je tajna da su mediji u ratu najjace ''oruzje'' i da su pod striktnom direktivom drzave ... Ne vidim razlog da to ne bude i u miru.. Trebalo bi da svaki objavljeni clanak ima svoga autora (ime) .. Da znamo ko stoji iza ove napisane cinjenice i da taj isti kad je vec mislio ovo da objavi napise bar nekoliko primjera vise jer ih je i pravi se ..Od isticanja zastava.. Himni itd.. Hvala.

ODGOVORITE
Name

ВОЈВОДА

27.08.2015 18:30

Гаф? Ма дајте, молим вас. Нешто се често догађа да наше спортисте кроатизују и то се не дешава случајно. Па, зашто њихове тзв. ''спорташе'' не ''проглашавају'' Србима. У ствари, има логике да нас својатају и да нам пуштају туђе химне зато што смо сила у спорту иако смо малобројни и хохштаплери користе сваку прилику па нпр. уместо Боже правде пусте губитничке химне.

ODGOVORITE