Zadovoljstvo zbog pozitivnih pomaka

Komesar EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han danas je u razgovoru sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem u Beču iskazao zadovoljstvo zbog pozitivnih pomaka BiH ka EU, te snažnu podršku daljim aktivnostima s ciljem približavanja BiH EU.

Bosna i Hercegovina 26.08.2015 | 19:45
Zadovoljstvo zbog pozitivnih pomaka

Sagovornici su ocijenili značajnom ulogu Konferencije o zapadnom Balkanu koja se održava u Beču radi jačanja uzajamnih odnosa zemalja u regionu i saradnje na planu evropskih integracija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

S tim u vezi, razgovarano je o projektima povezivanja u oblastima saobraćaja i energetike, a tema susreta bili su i aktuelni i budući izazovi BiH na evropskom putu.

Čović je podsjetio Hana na korake koje je BiH preduzela u proteklom periodu s ciljem približavanja EU. On je istakao da je Predsjedništvo BiH usvojilo Master plana procesa integrisanja BiH u EU, što je sadržajni i vremenski okvir za dalju integraciju.

"Važan iskorak napravljen je i usvajanjem i potpisivanjem Reformske agende na svim nivoima vlasti, te dogovorenim sistemom koordinacije koji će doprinijeti efikasnom sprovođenju planiranih reformi", dodao je Čović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH izrazio je spremnost za nastavak započete dinamike kretanja BiH prema članstvu u EU, te naglasio važnost jasnog opredjeljenja svih učesnika reformskog procesa.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

koko

27.08.2015 06:39

Opasno smo se približili !

ODGOVORITE