Incko u Beču: Rijetka šansa za Balkan

Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko prisustvovaće drugom godišnjem Samitu šefova država i vlada zemalja zapadnog Balkana koji se održava danas i sutra u Beču.

Bosna i Hercegovina 26.08.2015 | 16:30
Incko u Beču: Rijetka šansa za Balkan

“Prošlogodišnja konferencija u Berlinu rezultirala je novom evropskom inicijativom za BiH, a ovogodišnji samit u Beču predstavlja nastavak i jačanje ovog procesa. Ovo je prilično rijetka šansa, ali i idealna prilika za BiH i predstavnike drugih zemalja da preuzmu pozitivnu ulogu u izgradnji snažnijih veza u regionu, i da pokažu kako se BiH ozbiljno namjerava uhvatiti u koštac s izazovima s kojima se zemlja i njeni građani suočavaju”, rekao je Inzko.

Dodao je da ovaj samit treba u potpunosti iskoristiti, s obzirom na to da je rijetka prilika da je zapadni Balkan dva dana u godini tema broj jedan za međunarodnu zajednicu i Evropsku uniju.

Tokom boravka u Beču, Incko će učestvovati i u panel diskusiji na visokom nivou “Bilateralni sporovi na Zapadnom Balkanu, spriječavanje potencijalnih budućih problema”, koju organizuje Ministarstvo spoljnih poslova Austrije, te će iskoristiti boravak u Beču i za niz bilateralnih susreta, najavljeno je iz Kancelarije visokog predstavnika (OHR).

Izvor: Fena

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Serafim

26.08.2015 14:39

Ista ova bagra razbije judeoslaviju a onda trazi neke snaznije veze u regionu to jeste da Srbija pristane da zauvek preda i potpise, te okupirane srbske Krajine i Kosovo, ili se ispunjava ona titova slaba Srbija jaka judeoslavija, a sada slaba Srbija jak region.

ODGOVORITE
Name

vrijeme kurve, fukare i budale

26.08.2015 15:06

Potpuno razvaljenoj Bosni i Hercegivni će biti data poneka crkavica. Kad se procijeni da je zrela za odstrel, BiH će biti odstrijeljena. A onda će EU preuzeti komandu.

ODGOVORITE
Name

kim

26.08.2015 15:39

U kakvu su Bosnu ušli u 19-tom vijeku, ćći će i sada, jer su nas u to doba vratili.

ODGOVORITE
Name

Inckovici

26.08.2015 15:59

Dvadeset godina cekamo SANSU I NIŠTA!

ODGOVORITE