"Čokoladni neredi" u gradovima BiH

"Čokoladni neredi" i četvrtu godinu za redom planiraju zasladiti barem jedan dan u godini.

Bosna i Hercegovina 26.08.2015 | 22:56
"Čokoladni neredi" u gradovima BiH

Naime, 30. avgusta sa početkom u 18 sati na Španskom trgu u Mostaru, na platou ispred katedrale u Sarajevu i u Domu omladine u Banjaluci skupiće se ljubitelji čokolade i druženja koji neće slati političke poruke i držati suhoparne govore već uživati u malim životnim zadovoljstvima kojih nam u današnje vrijeme nedostaje. Pridružite im se i oraspoložite sebe, svoje najmilije i 'malu raju'

Ideja "Čokoladnih nereda" je da svaka osoba sa sobom ponese dvije čokolade. Jednu koju će dijeliti sa okupljenom ekipom i drugu koju će donirati za 'malu raju' iz domova za nezbrinutu djecu i institucija koje rade s djecom s posebnim potrebama.

Skupljanje doniranih čokolada će se organizovati u Mostaru, Banjaluci i Sarajevu, ali u duhu "Čokoladnih nereda" sva mjesta i gradovi u BiH i regiji mogu biti dio događaja kroz spontana okupljanja u isto vrijeme.

Organizator događaja, Udruženje građana "Plus" ističe da kako bi u ovaj maleni skup ljudi zdravog duha i razuma uključili što više pojedinaca, pozivaju sve da sve svoje čokoladne fotografije objavljuju javno na Facebook sa oznakom #cokoneredi, te da ako niste u prilici fizički da učestvujete u "Čokoladnim neredima", objavljujte svoje fotografije s omiljenim čokoladama.

" A ako mislite da će se ideja svidjeti i vašim prijateljima iz inostranstva pozovite ih da i oni učestvuju uz oznaku #chocolution.", navodi se u saopštenju organizatora koji dodaje da su proteklih godina stizale fotografija sa svih kontinenata i iskreno se nadaju da će ove godine nadmašiti broj učesnika iz čitavog svijeta.

Sve novosti i razvoj događaja pratite na www.fb.com/cokoladni.neredi

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

obračun bananama

26.08.2015 21:44

Muka mi je vise od ovih kvazi gradjanskih inicijativa.

ODGOVORITE