Bregović: Laž je da sam ukrao pjesmu!

Kompozitor i muzičar demantuje da je francuskom kolegi morao da isplati odštetu zbog povrede autorskih prava.

Svijet 24.08.2015 | 16:35
Bregović: Laž je da sam ukrao pjesmu!

Goran Bregović poslao je saopštenje Radio-televiziji Srbije, koja je prenela da je francuskom kompozitoru Enriku Masijasu morao da isplati milion evra odštete jer mu je "ukrao" pesmu.

Saopštenje Gorana Bregovića prenosimo u celosti.

"Senzacionalistički pokušaj medijskih kuća, u ovom slučaju RTS-a, da neprofesionalnim izveštavanjem podignu sopstveni rejting, proizveo je dana 21.08. ove godine informaciju ponovljenu u više navrata, koja obiluje neistinitim činjenicama.

Goran Bregović nikada nije imao nikakav sudski spor povodom regulisanja/povrede bilo kakvih autorskih prava u Republici Francuskoj, stoga nije postojao, niti postoji osnov za isplatu bilo kog iznosa, uključujući i enormnih milion evra odštete bilo kom autoru, kako je vaša medijska kuća prenela.

Pozivam Vas da naredni put činjenice vezane za profesionalni rad Gorana Bregovića najpre proverite kod 'Universal Music France', odnosno kod 'Aquarius Music Publishing'", objavio je Bregović.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ИСТИНА ЈЕ ДА ЈЕ

24.08.2015 17:33

Eнрик Масијас у ствари украо Бреги песму. А сећам се да су и Битлси крали ноте од њега. Пок. Минимакс је то доказао, а старији љубитељи музике би се морали сећати тог случаја. Ја се рецимо сећам да је Минимакс пуштао наизменично Брегине и Ленонове песме и није било могуће уочити никакву разлику.

ODGOVORITE
Name

G. Bregovic

24.08.2015 20:01

Ja malo sta da sam napisao svoje. Vecinu sam ukrao od Stulica kao i foru sa belim odelom...

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

24.08.2015 23:18

Bregović je odličan muzičar i mudar čovjek. Naravno da svi uzmu ponešto i obrade na svoj način sa svojim tekstom. Malo je nota da bi se izmislilo nešto novo. Pogledajte samo koliko ima obrada poznatih pjesama. U savkom slučaju Bregović je svakoj djelomično "pozajmljenjoj" pjesmi dao svoj jak pečat. Za ovaj slučaj nisam upućen.

ODGOVORITE
Name

Ja

25.08.2015 05:45

Nemas ti pojma ko je Brega!!! Jedan od vecih parazita u muzickoj industriji...

Name

ДЕЛИМИЧНО СЕ СЛАЖЕМ

25.08.2015 10:21

Узму понешто и обраде. Да, али ако узму више од дозвољеног?Онда се да се то зове плагијат, зар не?

Name

VRS RVI

25.08.2015 10:57

Re Ja/ Taj "parazit" se dokazao u svim segmentima. Ne znam koliko imaš godina da možeš procjeniti. Počevši sa Bjelim Dugmetom koje je i do sada najpopularnija grupa svih vremena ukupno gledajući na prostorima biše JU, filmske muzike, orkestra za svadbe i sahrane... o nastupima po drugim državama da ne pišem.Ne znam jesi li upućen da je Tifu morao bukvalno zaključavati u sobu da ne pije prije nastupa.Mislio je skoro o svemu. Pisao je pjesme i za druge, najviše za Zdravka Čolića. Možda on jeste parazit ako ti je lakše ali taj "parazit" je pun kao brod i još uvjek može napuniti svaki stadion ljudi koji cjene njegov rad...