SK: Toplo, hladno, vrelo - pao prvak svijeta!

Posle poraza od Kine u prvom kolu Svetskog kupa u Japanu, Srpkinje pobedile snažnu, trenutno najjaču selekciju sveta - SAD.

Ostali sportovi 24.08.2015 | 12:20
SK: Toplo, hladno, vrelo - pao prvak svijeta!

Borba za Svetski kup, ali i vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru za Srbiju i dalje traje!

Izabranice Zorana Terzića na kolena su bacile aktuelnog svetskog prvaka, pobednika Gran prija i vicešampiona iz Londona - reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

PODVIG!

Selekcija koja je ove godine izgubila samo od Kine, položila je oružje pred Majom Ognjenović i drugaricama posle velike borbe u pet setova - 25:20, 22:25, 18:25, 25:19, 15:6.

Kidanje živaca nastavljeno je u nedelju.

Realno, nije ni moglo drugačije protiv trenutno najjače ekipa sveta. Srbija je sa druge strane mreže, u 2. kolu Svetskog kupa, ovaj put u Matsumotou, imala raspoložene Amerikanke, pune samopouzdanja posle svih uspeha i pobeda poslednjih godina.

Počelo je odlično, dobijenim prvim setom.

Situacija se, međutim, potpuno okrenula u korist SAD u naredna dva seta. Amerikanke su prilično lako stigle do vođstva i na korak od druge pobede u Japanu (u prvom kolu pobedile J. Koreju 3:0), a Srbija na ivicu drugog poraza (izgubila od Kine 3:1).

Ali, od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan tim. Rezultatom 25:19 naš tim izborio je tajbrejk, a u njemu potpuno dominacija. Svetski prvak osvojio je samo šest poena, a Srbija prve bodove na turniru u Japanu.

Učešće na Olimpijskim igrama obezbediće prve dve selekcije. Do kraja takmičenja ostalo je još devet kola.

Komentari / 0

Ostavite komentar