Pripreme amerikanaca za zombi apokalipsu

S obzirom na rastuću popularnost serija koje prikazuju svijet nakon apokalipse, pojedine države su počele da pripremaju svoje građane i na mnoge nevjerovatne scenarije, uključujući tu i zombije.

Svijet 23.08.2015 | 18:00
Pripreme amerikanaca za zombi apokalipsu

Ranije ove godine, američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti napokon je počeo da priča o nečemu o čemu većina Amerikanaca ozbiljno razmišlja otkad je počela da se prikazuje serija o zombijima "The Walking Dead" (Okružen mrtvima).

Na stranicama centra objavljena su važna uputstva šta treba učiniti u slučaju zombi apokalipse. Tačnije, centar je pripremio svoje sugrađane za dolazak zombija, ali i bilo kakvu prirodnu katastrofu poput ekstremnih vremenskih uslova ili zemljotresa.

Iako je to možda malo vjerovatno, pripremićete se ako zombiji počnu da haraju. Ono što je bitno jeste da imate spreman komplet za hitne slučajeve koji uključuje: vodu, hranu sa dužim rokom trajanja, lijekove, baterije, džepnu lampu, radio... sve što bi moglo da vam pomogne da preživite.

Ističe se da treba napraviti i plan sa porodicom i pratiti vijesti kako bi bili informisani o onome šta slijedi.

Ipak, za svaki slučaj, ne bi bilo loše imati i nešto za odbranu poput čekića, piše portal Ozy. Jer uvijek je dobro imati plan.

Izvor: Presrs.ba

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

crni

23.08.2015 16:23

Pred sami smak svijeta ljudi nevjernici će hodati ošamućeni kao zombiji

ODGOVORITE
Name

lolo

24.08.2015 07:18

Bolje, lakše će podnijeti smak svijeta.

Name

creppy boy

07.12.2017 13:24

Treba se pripremiti.

Name

bijabajabuf

02.12.2020 13:49

SVI ĆEMO UMRIJETI..I BOLJE JE NEGO BITI ZOMBIJI ZEMLJA PRELAZI U NOVU INKARNACIJU..SPAJA SE SA MJESECEM ILI SL.A MI TO MORAMO PLATITI PATNJOM I SMRĆU.

ODGOVORITE