"Izdržaću, jer je ovo bitka za sve Srbe!"

Iz bolničke postelje Ivanović poručuje: Moram da izdržim, jer vodim borbu za dostojanstvo našeg naroda.

Srbija 21.08.2015 | 12:24
"Izdržaću, jer je ovo bitka za sve Srbe!"

Teško je, ali se mora izdržati, jer ovo više nije samo moja borba. Ovo je borba za miran i dostojanstven život svih Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. Nadam se da ću iz ovog izaći kao pobednik, i da će moja bitka rezultirati stvaranjem boljih i povoljnijih institucija. Euleks misija ima mnogo slabosti, ali za nju nema nove alternative.

Ovo je, drhtavom rukom, juče, 14. dana štrajka glađu, u pisanoj izjavi za "Novosti", naveo predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

I to svega nekoliko sekundi pre nego što su ga lekari, zbog bolova u stomaku od kojih mu na trenutke prestaje rad srca, sa poluintenzivne nege prebacili na koronarno odeljenje.

Preko našeg lista svima je poručio da od gladovanja ne odustaje.

Reporteru "Novosti" je mahnuo, i na pitanje: "Kako ste?", odgovorio:

- Ne baš dobro.

Njegova supruga i saradnici svakodnevno pokušavaju da ga nateraju da počne da uzima hranu.

- Pokušavamo svi da ga ubedimo da prestane sa štrajkom, ali on je istrajan. Teško nam je i svaki dan je nova neizvesnost. Očekujemo da ga poseti i vladika Teodosije i da on pokuša da ga ubedi da zaustavi štrajk - rekla je za "Novosti" Ivanovićeva žena Milena Ivanović.

Jedan od lidera Srba sa KiM leži u izolovanom apartmanu Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici i pod stalnim je nadzorom. Ispred vrata se smenjuje po nekoliko čuvara, a ispred bolnice patrolira policija.

Poruka koju je Ivanović napisao za "Novosti"

U njegovu sobu ulaze samo lekari, medicinske sestre, članovi porodice, partijski saradnici i advokati. U posete koje traju pola sata dnevno mogu da dođu samo oni koji su ga obilazili dok je bio u zatvoru.

- Uspela sam da se zadržim kod njega samo pet minuta, jer mu je bilo loše - rekla je "Novostima" Ksenija Božović, zamenik predsednika "Građanske inicijative". - Pritisak mu je varirao i morali su hitno da ga odvedu na snimanja i na koronarno odeljenje.

TRPI NEPRAVDU OD 27. JANUARA 2014.

Prvi čovek "Građanske inicijative SDP" počeo je štrajk glađu 7. avgusta tražeći da se brani sa slobode. On pokušava da skrene pažnju na sebe i nepravdu koju trpi od 27. januara 2014, kada je uhapšen. Za godinu i po dana, ispitano je pedesetak svedoka, a svima je, tvrde u SDP, postalo jasno da je proces politički, a ne pravni.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar