Mladić: Druže Ori, kada me oslobodite poslaću vam litar "frontovače"

Optuženi general Ratko Mladić obećao je danas, tokom zasedanja Haškog tribunala, da će predsedavajućem sudiji Alfonsu Oriju poslati litar rakije "frontovače", nakon što ga "oslobodi".

Republika Srpska 20.08.2015 | 22:47
Mladić: Druže Ori, kada me oslobodite poslaću vam litar "frontovače"

Kad me budete oslobodili, poslaću vam litru frontovače - rekao je sudiji general Mladić, obraćajući mu se sa "druže Ori".

General Mladić se sudiji obratio na kraju iskaza svedoka odbrane Žarka Stojkovića, kome je bio kum na venčanju u Beogradu, 16. jula 1995., u vreme kada je, po optužnici, VRS streljala hiljade Muslimana iz Srebrenice.

Stojković i njegova supruga Biljana juče su Mladiću dali alibi za taj dan, potvrđujući da je bio na njihovom crkvenom venčanju i svadbenom veselju u Beogradu.

Tužilac želeo da zna da li je Mladić pio i pušio na svadbi

Tužilac Piter Mekloski danas je svedoka Stojkovića detaljno ispitivao, između ostalog, i o tome šta se na svadbi u beogradskom restoranu "Dva ribara" pilo - vino i šljivovica - i šta je pio general Mladić.

Stojković je kazao da je Mladić popio malo rakije samo pri zdravici koju je kao kum posvetio mladencima.

Tužilac i sudije želele su da znaju i da li je general Mladić na svadbi pušio, te da li je napuštao sto i odlazio u toalet. Svedok je i jedno i drugo negirao, posle čega mu je zastupnik optužbe pokazao fotografiju na kojoj Mladić za svadbenim stolom, sedeći do mladenaca, drži cigaretu u ruci.

Po okončanju Stojkovićevog svedočenja, optuženi Mladić zatražio je da ne prisustvuje raspravi o administrativnim pitanjima, koja je usledila, zato što odbrana nije imala više svedoka na raspolaganju.

Pošto ga je predsedavajući sudija pitao da li se odriče prava da prisustvuje nastavku ročista, Mladić, kome je raspravno veće inače zabranilo da glasno govori u sudnici, rekao je: "Druže Ori, odričem se prava i imam potrebu da primim kumove u zatvorskoj jedinici. I kada me budete oslobodili, poslaću vam litru frontovače".

Prošle nedelje, alibi generalu Mladiću za dane od 14. do 17. jula 1995. godine dala je, pred sudom u Hagu, i njegova supruga Bosiljka, koja je posvedočila da je on te dane proveo sa njom u Beogradu.

U dosadašnjem toku procesa, tužioci nisu osporavali da je general Mladić tada bio u Beogradu, susrećući se, pored ostalih, sa predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem i predstavnicima međunarodne zajednice.

Tužilaštvo, međutim, tvrdi da je Mladić i iz Beograda imao punu komandu i kontrolu nad VRS.

Haški proces generalu Mladiću biće nastavljen u ponedeljak, 24. avgusta, iskazom novog svedoka odbrane.

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mislim

20.08.2015 19:12

Kao sto je rekao Seselj.. Da ce te sva go.na sto ste izasrali morati sami pojesti.. Čuj to.. Dali je Mladic pio i pušio i Dali je išao u VC.. Isuse boze Debila.. Ko jos danas IDE u VC ili WC.. Sigurno je išao u VC i odatle naredio Streljanje !!

ODGOVORITE
Name

Zero

20.08.2015 21:43

Seselj je bas parametar za odmjeravanje gluposti.

Name

Druze

21.08.2015 01:57

Nije bilo vazno da li je pušio ili pio.. nego da li svjedok govori istinu.I uhvatio ga u lazi.

Name

Prostata

20.08.2015 20:09

Mozda ima probleme s prostatom sad pa hoce znati od kad to ima. Ne znam sta bi drugo radio u WC-u. Liniju nije mogao zvati s obicnih telefona cak i da je bio u Bosni.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

20.08.2015 20:55

Izdrzi Generale Srbi te vole!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

21.08.2015 14:53

Naš generale, ti si naš ponos i legenda zauvjek. Ti si jedini čovjek zbog koga sam ponosan što si mi baš ti bio komandant. Sve ostalo je u drugom planu. Zašto još niko nije pomenuo da nisi dao nijednom vojniku da nosi kokardu i pusti bradu? Ovi iz Haga i naši dušmani mogu samo da jedu go..a. Trebao si uzeti Šešelja za advokata da opet pravi lakrdiju od silnih advokata i sudija 12 godina. Živio ti nama Generale još 100 godina i živjećeš zauvjek jer legenda ne umire!

ODGOVORITE