SAD: 14 policajaca hapsilo crnca bez noge

Najnoviji snimak koji se pojavio na internetu prikazuje novu dimenziju policijske brutalnosti. Čak 14 policajaca u San Francisku hapsilo je beskućnika sa amputiranom nogom, inače Afromaerikanca.

Svijet 19.08.2015 | 20:38
SAD: 14 policajaca hapsilo crnca bez noge

Nakon ovog nehumanog čina, oglasili su se i bivši američki policajci, koji su izjavili da njihove mlađe kolege ruše ugled američke policije, te da su "zaboravili da se prema ljudima ophode kao prema živim bićima".

Policajci su došli jer je neko prijavio beskućnika da "mlatara štapovima". Ti štapovi bile su zapravo njegove štake.

Šedrija La Buvije, novinarka koja je svedočila ovoj neverovatnoj sceni na ulicama San Franciska, u samom centru grada, izjavila je da su svi bili "poptuno šokirani prizorom i količinom sile i brutalnosti".

- Sve što smo videli jeste kako nesrećnog invalida okružuje 14 besnih policajaca. On ih je upitao zbog čega mu to rade, a oni su odgovorili na još grublji način. Da nije bilo svedoka, mislim da bi ga ubili na licu mesta - izjavila je La Buvijeova.

Blic

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

n.

19.08.2015 19:05

O jedini Boze, cetrnaest na jednoga zar se i to moze? Covjek bez noge a oni se napuse droge...

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

19.08.2015 23:35

Klasični fašisti isto tako rade kada bombarduju male države i još se hvale kako su moćni. Mislim da ovi nazovi policajci imaju sindrom straha od terorizma pa su previše nervozni...

Name

divlja jabuka

20.08.2015 07:41

Neka je sramota američku policiju. Shame on the American police.

ODGOVORITE
Name

ВОЈВОДА

20.08.2015 13:21

Случајно се радило о Афроамериканцу. Не дао Бог да су Срби насрнули на Шиптара. Бомбардовали би нас сигурно. Пас матер англосаксонску.

ODGOVORITE