Bori li se neko protiv korupcije u Srpskoj?

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović sredinom decembra prošle godine je obećala da će borba protiv kriminala i korupcije biti prioritet rada Vlade. Od tada je prošlo osam mjeseci. Provjerili smo da li je i šta je do sada urađeno?

Republika Srpska 19.08.2015 | 22:39
Bori li se neko protiv korupcije u Srpskoj?

Volje za borbu protiv kriminala i korupcije u Republici Srpskoj, jasno je - nema. Barem, ako je suditi prema dosadašnjim rezultatima. Željka Cvijanović je prije osam mjeseci ekspoze predstavila, dužnost preuzela ali obećanje nije ispunila.

Osam mjeseci kasnije, ispostavlja se da to nije ključni prioritet. Odlučnost u borbi protiv kriminala i korupcije, za sada, postoji deklarativno.

Vlada Republike Srpske održala je ukupno 33 sjednice. Prema dostupnim informacijama kriminalom i korupcijom bavila se na jednoj sjednici, i to krajem februara kad je usvojila Informaciju o nacrtt stretegije i akcionog plana za borbu protiv korupcije do 2019. godine. U međuvremenu je još formirana Komisija koja ima za cilj borbu protiv kriminala i korupcije.

Međutim, ni od toga, za sada, nema vajde. Dobro upućeni, tvrde, da Kosmisija za sporovođenje strategije za borbu protiv korupcije postoji samo na papiru. Članovi Komsiije mjesecima nisu čak ni sjeli za isti sto. Šta radi i čemu odnosno kome služi – odgovora još nema.

BN TV

 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

radnici

19.08.2015 17:19

Ima kako nema lopovi reketasi zelenasi postei iz mupa na visokoj poziciji gde mogu i rade to da prijave pojedinih preduzeca drze u ladicama a gdje se ne uspiju naplatiti tu je prijava pametniji i od suduja i tuzioca oni se smatraju da su to sve oni i da niko im ne treba. Kupili po Pristini kad je bio rat diplome po Kragujevcu samo steta vecina profesora u zatvoru sa pravnog fakulteta ali nema veze oni su zavrsili ili astavnik geografije glavni u mupu imaju kuce vile stanove poslovne prostore od policijske plate za sedam meseci bivsi ministar kupi elitnu kucu u B.Luci, stan, zatim stan u Bijeljini da se zna koje posteno zaradio od policijske plate. Oni se bore protiv korupcije .

ODGOVORITE
Name

prijatelj

19.08.2015 17:22

Pretresite ladice pojediih visokih zvanicnika sa privrednog kriminala pa ce se vidjeti gdje leze korupirani i oni koji se prestavljaju javnosti kao posteni ali nece niko to da uradi pa bi javnost vidjela sta je bruka i sramota

ODGOVORITE
Name

vuk

19.08.2015 18:16

Pa ovi što bi se kao trebali boriti protiv korupcije,prvi bi sa svojim mentorima mogli pokrenuti postupak za samohapšenje.E ako to može može i drveni šporet poslužiti.Ma ima nas debila brate na hiljade.

ODGOVORITE
Name

cišpula

19.08.2015 18:16

Najgori na svijetu.

ODGOVORITE
Name

borac

19.08.2015 18:46

Pa mupovci brate, izucili zanat kod zelenasa, narko bosova, autokriminalaca i darka eleza, ima sve da frsti.

ODGOVORITE
Name

panda

19.08.2015 19:22

Poslao bi ja vama,janeze u roku šest meseci ti manijaci bi tanko pi..li .

Name

Blef, improvizacija

19.08.2015 19:50

Strategije, akcioni i operativni planovi, elaborati integriteta, udarne grupe..., kako to opasno zvuči. I moćno.

ODGOVORITE
Name

Brod

19.08.2015 23:18

Protiv korupcije se bore : drekavac,"faktički",Škrbić,Špirić,DŽombić,Tegeltija sa suprugom Duškom,Mile Radišić,Dušanka Majkić,Klošarac i ostali vrijdeni članovi tima za borbu, ako nisam dobro poslagao prvence te borbe molim da me ispravite.

ODGOVORITE
Name

ВОЈВОДА

20.08.2015 09:47

Заборавио си на Сизифа!

Name

lepa

20.08.2015 06:34

Ali prvo velike ribe hvatajte,ako vam nisu dobri prijatelji ili bliski Rođaci.Hi Hi, Ali ovo shvatiti ozbiljno.!

ODGOVORITE