EU protiv zajedničkih vježbi Rusije i Srbije

Evropska unija se protivi zajedničkim vojnim vježbama Rusije i Srbije, rečeno je danas briselskom EurAktivu u Evropskoj komisiji.

Svijet 19.08.2015 | 09:49
EU protiv zajedničkih vježbi Rusije i Srbije

 

"U sadašnjim okolnostima takva vojna vježba bi poslala pogrešan signal. Očekujemo od Srbije da postupa u skladu sa obavezama prema EU i sa procesom pristupanja", rekla je glasnogovornica Evropske komisije Maja Kocijančič.

Zajedničke vježbe srpske i ruske vojske bile su jedna od tema razgovora ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua i ministra obrane Srbije Bratislava Gašića u Moskvi 15. augusta.

Prema ranijim medijskim navodima, za ovu godinu su planirane su dvije vježbe sa Rusijom, od kojih će jedna pod nazivom "Slovensko bratstvo" biti održana u septembru uz sudjelovanjeBjelorusije, a planirano je više vježbi u okviru suradnje sa NATO savezom.

(RSE)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

SRBIJA RUSIJA CETNICI

19.08.2015 07:55

JEBALA VAS I EVROPA I NATO UMJESTO DA SARADJUJEMO SA ONIM KOJI SU NAM KROZ ISTORIJU POMAGALI I BILI NAM BRACA VJEKOVIMA I NASIMPRECIMA,VI RLTRCITE U JEBENU EVROPU KOJOJ JEJEDINI CILJ UNISTITI SRBIJU I SRPSKO IME A O NATO-U DA NE PEICAMO PRIJE 16 GODINA BOMBARDUJE I UBIJA NASU DECU A VI BI SA NJIMA VUCICU UMJESTO DA IDES U KRAVICU DA SE POKLONIS SRPSKIM ZRTVAMA TI U SEEBRENICU IDES IZDAJICO CETNICI!!!!

ODGOVORITE
Name

Dzevas galijasevic

19.08.2015 08:08

Mali jesi li ti srpski terorista, cetnik, vidim napadas evropu, otkud ti pravo?

Name

VRS RVI

20.08.2015 00:22

Re Dževas// zna se ko su najveći teroristi pa ti je glupa priča. Što se tiče EU i onih Ostalih bjelosvjetskih ubica zašto nebi imao pravo. Vi ste poznati po tome da ste se kroz čitavu istoriju ulizivali okupatoru da bi uništili Srbe. Ova tvoja rečenica sada to opet dokazuje. Idi brate zavuci se bolesnicima sa zapada u guzicu i ne lupaj gluposti ko za šta ima pravo.

Name

snouden

19.08.2015 08:08

Evropa je zoo za srbe ruse I pravoslavlje.Evropa ucjenjuje I srbiju I grcku.Zasto je Hrvatskoj genocidnoj tvorevini dopustila ulazak u EU a srbiji to nedozvoljava.Dark sto je srbija pravoslavna demons,a ne katolicka.Srbija odmah Mora promjenuti kits ka Rusiji,Mini,Indiji.

ODGOVORITE
Name

Veteran.

19.08.2015 10:01

Ajmo braćo samo vježbajte!! Nato samo vježba, a Isil sve unistava.Znači moramo bitiu pripravnosti.Svako zna istoriju u zadnjih 70 god.Pametnom dosta.

Name

Bole

19.08.2015 11:50

Srbi moraju biti pripravni u slučaju napada Bošnjaka i Hrvata. Nemojte im se uvlačiti , već ih držite na oku.

ODGOVORITE
Name

Roki

19.08.2015 14:34

Mislim da je dovoljno signala upaljeno da nam je Evropa veci neprijatelj nego prijatelj. Ako cemo gledati u signale onda je vec davno upaljena sijalica nad srpskim narodom samo otvorite oci.

ODGOVORITE