Umro svjedok teškog partizanskog zločina

Od posledica moždanog udara nedavno je, u 88. godini, preminuo Miodrag Čenić, možda i poslednji svedok stravičnog partizanskog zločina na kraju Drugog svetskog rata u Šibovima u Banjaluci, kada je maljevima pobijeno više od 700, a možda i 1.000 zarobljenih četnika vojvode Pavla Đurišića.

Republika Srpska 18.08.2015 | 22:07
Umro svjedok teškog partizanskog zločina

Ovu vest potvrdio nam je predsednik Okruga Krajine Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske, Darko Bogovac.

- Svedočenje Čenića je dokumentovano, snimljeno i dokaze smo prosledili na prave adrese - rekao je za "Novosti" Bogovac.

On je istakao da Ravnogorski pokret još nije dobio dozvolu za početak iskopavanja na lokalitetu Šibovi, za koje se sumnja da tu počivaju posmrtni ostaci Đurišićevih četnika, te da je na potezu banjalučko okružno tužilaštvo.

Miodrag Čenić je u ispovesti za "Novosti" posvedočio da je po naredbi tadašnjih komunističkih vlasti kao 16-godišnjak bio prinuđen da učestvuje u zakopavanju ubijenih četnika vojvode Đurišića, koji su se povlačili preko Posavine i rejona Banjaluke prema Gradišci, gde su ih zarobili partizani.

- Zarobljenici su dovezeni noću u strogoj tajnosti u dugačkoj koloni, u paru dva po dva, bili su svi vezani žicom, posle čega su maljevima ubijani i bacani u rovove koje su nekada na ovoj lokaciji koristile ustaše za odbranu svojih položaja u Banjaluci - rekao je Čenić i pokazao mesto gde su zakopani ubijeni četnici.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

DNK

18.08.2015 22:36

Gdje ostaviti ako neko misli da bi tu mogao biti neko njegov

ODGOVORITE
Name

komunjare

19.08.2015 01:36

GDJE SE KOMUNJARE POJAVE BEZ SIBICE I BENZINA NEMA SPASA.

ODGOVORITE
Name

Crni

19.08.2015 08:45

Da je to tako bilo ne bi bilo današnji problema

ODGOVORITE
Name

Normalno

19.08.2015 11:34

NE S..I MAJKE TI!